Asbjørn Hansen, med mangeårig erfaring fra bergingsfartøy, vil under torsdagkveldens foredrag fortelle om en del spesielle episoder fra sjølivet sitt. Mens han var kaptein på ”Jason” fikk skipet et nokså spesielt slep, nemlig Thor Heyerdahls sivbåt ”Tigris”. Dette var nord for Karatchi ved Ormara.
raa 11

Asbjørn Hansen vil også fortelle om da han var skipper ombord i "Odin", en havgående slepebåt som var stasjonert i Norge. Under denne episoden hadde ”Odin” fått oppdrag ved Newfoundland. På overfarten fra Norge hadde de søsterskipet "Thor" på slep. Dette for å spare diesel. ”Thor” var under overfarten bare delvis bemannet og ved ankomst Newfoundland ble begge skipene bemannet av lokale mannskaper bortsett fra norske offiserer. Jobben de to norske slepebåtene var satt til var å hindre isfjell å komme for nær drillskipene "Pelican" (fransk) og "Pellerin" (norsk), og eventuelt slepe isfjellene bort fra drillskipene.Asbjørn Hansen vil også komme inn på en ”siste liten”-berging av et lybisk fartøy med 29 mann om bord. Skipet hadde fått motorstopp under en storm i Middelhavet og drev hjelpeløst mot land med sterk slagside.

raa 1

Asbjørn Hansen tjenestegjorde ombord i KNM " Kaura" , ex  tyske  U-995 i 1961 -1962. Den overga seg i Dora ubåtbunker i 1945, og tjenestegjorde i marinen fra 1952 til 1962. Senere i 1965 havnet den tilbake til Tyskland, og ble satt i orginal stand som museumsskip på land i 1972. Ubåten står på land i Laboe utenfor Kiel. (Foto: Privat)

 Som vanlig vil foredraget ledsages av mange flotte bilder på storskjerm. Møtet er åpent for alle og det er fri entré. Dørene til lokalene i Loennechengården midt på Vågekaia åpnes klokken 18.30 mens programmet starter klokken 19.00.