Til skolelevenes store glede er skoleåret 2013/14 gått inn i sin siste uke. Sommerferie og skolefri er nå rett rundt hjørnet. Klasse 6A ved Dalabrekka skole hadde i går skoleavslutningsarrangement på Stavneset fyrstasjon. Store og små møtte opp i finværet til konkurranse, fisking, grilling og vaffelsteking. Fiskestimene går tett i Stavnesbukta og fra flytebrygga kunne en i går se torsken svømme blant småseien.
Til høsten begynner denne klassen på siste skoleår på barneskolen. Yngve Johansen er en populær klasseforstander og klassen er glad for å ha han bak kateteret også til høsten. Klassen og foreldre takker for et fint år.
6 a sommer
6 A på Dalabrekka har vært på tur til Stavneset Fyrstasjon i forbindelse med at det nærmer seg skoleslutt .(Foto: Heine Schjølberg)


 Stavnesets venner har gjort en kjempejobb for å tilrettelegge for besøk og bruk av fyrstasjonen som har markert innseilingen til Kristiansund i mer enn 160 år. Det går flere turstier til fyret. Fra parkeringsplassen ved Lynghaug bedehus er det opparbeidet en fin tursti som også er egnet for barnevogn. Det går også merket løype fra parkeringsplassen bomstasjonen (ikke egnet for barnevogn). På www.stavneset.no finnes veibeskrivelser og interessante fakta om fyret. Vi anbefaler alle å støtte opp om foreningen Stavnesets venner som også arrangerer åpne dager hver Søndag fra April til September. Da er det salg av kaffe og vafler til besøkende og mulighet til å varme seg innomhus dersom været er ruskete. God tur!