"Lewek Connector"  som seile rut her lørdag morgen ble bygget i 2011 og er et stort og avansert subsea konstruksjonsfartøy. Fartøyet er utstyrt for subsea installasjon i tøffe miljøer, og kan operere ned til 3000 meters havdyp. Fartøyet er utstyrt med DP3-teknologi for operasjoner i værharde omgivelser. "Lewek Connector " er i stand til å installere strømkabler og umbilicals som bruker sine to hiv-kompenserte offshorekraner og en VLS system med pay-lastekapasitet på 9.000 tonn.
hob 7

Den ene etter den andre høyteknologiske innretningen til havs er å se her i Kristiansund. Imponerende skapning på havet.( Foto: Bjørn Ove Angvik)
hob 8
Det ser ut at det satses for fullt på olje; noe overgang til andre drivmidler for maskineri antas å ligge langt fram i tiden.

hob 1

FF G. O. Sars, 77 m., bygd ved Flekkefjord Slipp og Maskinfabrikk i 2003. Forskningsfartøy tilhørende Havforskningsinstitutet i Bergen.
Dette er det tredje i rekken med dette navnet, oppkalt etter Marinbiolog Georg Ossian Sars. Kåret til årets skip i 2003 av Skipssrevyen.
Framdrift er diesel-elektromotor, og lager 1/100 så mye støy som vanlige forskningfartøy, dette for ikke å forstyrre måleinstrumentene.( Foto: Håkon Bloch)
hob 2

T/B Skjandur, 23 x 8 m., slepebåt med Norsk flagg og hjemmehavn er Stavanger.  Har tidligere  T/B Østhavn fra Oslo. Den ligger i Johnsenhuken.(Foto: Håkon Bloch)
hob 3
"Mokosica" og " Richard With" på vei inn ved Brunsviknesset i går. ( Foto: Bjørn ove Angvik)
hob 5
"Xanthia", tankbåt i Griphølen som var lospliktig. (Foto: Arild Fjerstad)
hob 22
I går så det ut som det lå en båt over den sunkne arbeidsferga " Raana" et stykke ut for Nerlandsdalen i Kristiansund. Ferga gikk ned under slep skjærtorsdag i påska.(Foto: Bjørn Ove Angvik)
10 3 12 b
Nordpå har Redningsselskapet reddet dykkerbåten " Nautilus" utenfor Ballstad i Lofoten som plutselig sprang lekk ute på leia. Her har de akkurat fått farkosten til kai. ( Foto: RS 138 "Sundt Flyer") 
10 3 12
" Nautilus" har også vært i Kristiansund. Her 10. mars 2012 på Vågekaia.