devold 1 b

Hurtigruta er å tilbake på ”Knudtzonholmen” etter at terrortrusselen  har roet seg noe ned. Dagen sydgående på holmen var M/S Midnatsol, 136 x 22 m., bygd I 2003 , hjemmehav er Tromsø og Norge som flaggstat. Det er et Ro-Ro/passasjerskip og var byggenummer 73 ved Fosen Mekaniske Verksted i Rissa , levert til TFDS og inn i Hurtigruten ASA  2006. Det er den fjerde hurtigruten med dette navnet, D/S Midnatsol 1910, M/S Midnatsol 1949 og M/S Midntsol 1982 senere M/S Lyngen.( Tekst/ foto: Håkon Bloch)
devold 2

Her kommer en båt som er kjente sake rher i byen. M/S Karelia II, 60 x 14 m., bygd I 1988, hjemme havn er Murmansk i Russland, ligger ved Kristiansund Fiskeindustri A/S, (tidligere Astra) Bygd for Norske eiere som M/S Norørn, skiftet navn M/S Hopen. Det var en av pionerene for utvikling av fiske rundt New Zealand. Det er nå et av ”flaggskipene” i rtussernes ”Barentsflåte” I Russland er ikke kvotene bundet til fiskefartøyet, men til selskaper på 10-årsbasis.
De har solide kvoter for fiske i norsk farvann (torsk, hyse). Tidligere i år hadde 137 russere søkt om fiske i Norge. Mange av de Russiske fiskebåtene bruker Norske agenter.( Foto: Håkon Bloch)
devold 3
B/F Tingvoll, 64 x 11 m., bygd i 1971, RO-Ro/passasjerskip, hjemmehavn er Kristiansund og Norge som flaggstat. Den har gått på mange fergestrekninger på Nordmøre og ellers i på Møre. Ligger på  Stekoder Melkvika. (Foto: Håkon Bloch)
devold 4


M/S Olympic Energy, 94 x 20 m., hjemmehavn er Fosnavaag og Norge som flaggstat, Levert fra STX OSV Aukra i mars 2012, skroget er bygget ved Tuleca i Romania.
Multipurpose field upply fartøy. Kan gå bade på LNG og diesel noe som gjør båten fleksibel med tanke på miljøkrav. Søndag ettermiddag lastet den ved Vestbase og gikk på kveldingen ut mot oljefeltet. ( Foto: Håkon Bloch)