Mye skjer i kommunesenteret Bruhagen i Averøy denne helga. Mange firma presenterer seg , og det blir underholdning og mye annet. Selvsagt er det nye kommunehuset åpnet med forskjellige arrangementer. For 50 år siden ble Averøy kommune etablert etter at kommunenen Kvernes, Kornstad og Bremsnes ble slått sammen samt at landeområder på Freiøya og Dahle i Kristiansund ble tilført KSU og Frei. 
gei 1

 Flere telt er satt opp i Bruhagen for anledningen. Geir Wiik viser fra utstyr til å fjernstyre hva som helst i hytter og hus. Unni Westad er med også. (Foto: Bjørn Ove Angvik)
gei 2

 Maritech Systems på Kårvåg er en solid leverandør innen dataprogramvare , og tilbyr en komplett programvareløsning for sjømatindustrien. De skreddersyr pakker for slikt, og har holdt på siden slutten på 1970 tallet. På bildet Astrid Smenes og Sigbjørn Ramsøy.(Foto: Bjørn Ove Angvik)
gei 3
Averøy Betong har holdt det gående fra 1970 tallet med betongstasjon som Emil Røsand startet. Nå lager de i tillegg  betongstein til murer etter  en amerikansk patent. Jan Tore Fjelly (t.v) og  Kåre Nerland. (Foto: Bjørn Ove Angvik)
gei 6
Deler av Nordlandet herunder Dahle tilhørte Bremsnes kommune sammen med store landarealer på Freiøya inkl. halve Freikollen. (Foto: Ukjent)
gei 8 c
Minnesteine over de 4 som omkom 28. april 1940 ved bombingen av Dahle ble satt på Bremsnes .(Foto: Bjørn Ove Angvik)