ferk 2

M/S Havila Venus, 92 x 22 m., bygd i 2009, Fosnavaag er hjemmehavn og Norsk flagg. Et av verdens største ankerhåndteringsfartøy . Her ligger den på Devoldholmen (Kudtzonholmen-Werringholmen) men ut på kvelden skulle den ut til oljefeltet. Overlevert  som byggenummer 99 til Havila Shipping ASA, Fosnavaag i oktober 2009 fra Havyard Leirvik A/S. Skroget er bygget ved Cemre Muhendisklik Gemi i Tyrkia. Det har et spesielt utviklet hybride fremdriftsanlegg som reduserer utslippene av NOx med 80 %. Det er søsterskipet til M/S Havila Jupiter. (Tekst/foto: Håkon Bloch)
ferk 1
M/F Atlantic Pioneer, 49,98 x 10,6 m. ligger ved fergelemmen på Devoldholmen. Vi har tidligere omtalt den som M/F Eiksund.

Bygd i 1970 som M/F Radøy, 1986 solgt til MRF,  2006 overført til Fjord 1 MRF, og siste uke solgt til Atlantic Ship Management A/S i Kristiansund. ( Tekst/foto: Håkon Bloch)
ferk 3
M/B Måken, 8,5 x 2,85. ,det er en Minor 27 WR. Tilhører Statens Naturoppsyn avd. Smøla. Ligger ved Sandblost A/S for noe elektrisk ombygging. Etter nytt regelverk skal egne ”radiobatterier” være montert over dekk. Større båter har gjennom tidene hatt radiobatteriene på rorhustaket. Marsfart er 30 knop. ( Tekst/foto: Håkon Bloch)
ferk 34


M/S Atlantic Guradian, 104 x 18 m., bygd I 2001, har Bergen som hjemmehavn og har Norsk flagg (NIS), og defineres som kabellegger. Drives av EMGS (emgs) som står for firmanavnet er Elektromagnetic Geo Service ASA OSE. De bruker elektromagnetic(CSEM) og magnetotelluric-kartlegging (MT) til å finne ”hydrokarboner” under havbunnen.
Firmaet har hovedkontor i Trondheim og regionkontor i Stavanger, Oslo Houston og Kuala Lumpur. Og i tillegg  ytterligere representanter i
Europa, Asia, Afrika, Sør-Amerika og Nord-Amerika. Den lå ved Storkaia onsdag ettermiddag, men tok løs å satte kursen ut i havet (AIS).( Tekst/ bilde: Håkon Bloch)