Olje- og energiminister Tord Lien besøker Nyhamna og Kristiansund mandag 3. november.

Hele dagen og kvelden er satt av til befaringer og møter. Fra klokka 11 til 14.30 er det et bredt program i Ormen Lange landanlegg i Aukra kommune der Shell er vertskap. Kommunikasjonssjef Kitty Eide kan gi informasjon om dette. Hun har telefon 41 50 35 40.
870 tord
Olje og energiminister Tord Lien ( midten) kommer til Kristiansund mandag, Ordfører Per Kristian Øyen til venstre og Helge Hegerberg, kommunens rådgiver i olje og energi.( Foto:Kristiansund kommune) 


I Kristiansund skjer følgende på ettermiddag og kveldstid:

Med på dagens program blir også utdanningspolitisk talsperson i FrP, Sivert Bjørnstad, fra Sør-Trøndelag. Den eneste forskjellen i hans program er besøk ved Høgskolesenteret i Kristiansund kl. 16.30. 



16.30: Omvisning på Vestbase.

18.00: Møte med politikere og næringslivsfolk fra Kristiansunds-regionen på Rica Hotel. Dette er et lukket dialogmøte mellom lokalmiljøet og statsråden der aktuelle spørsmål blir tatt opp. Inviterte deltakere kommer fra Kristiansund, Aure og Averøy. Åge Austheim og Helge Hegerberg koordinerer.

19.00: Petropol i Petrosenteret i Storkaia 9. Dette er et åpent nettverksmøte med folk fra oljeindustrien, operatører, leverandørindustri, politikk og media. Tema er: “Møt olje- og energiminister Tord Lien – og Tord Lien møter oss.”

21.00: Middag med inviterte gjester. Kitty Eide organiserer dette.

Innlegg om aktivitetene i Norskehavet/det store bildet og konsekvenser i land (rådgiver Helge Hegerberg), KOM Rigg er et nytt samarbeidsprosjekt (styreleder Stig Daniel Løfsnæs), Utfordringer i kraftsystemer i regionen (dir. Knut J. Hansen i NEAS) - og diskusjon ved bordene.

Programleder er Ellen Engdahl, daglig leder i KOM Vekst.

Tord Lien vil selv ha en halvtimes innlegg, det er anledning til å stille spørsmål. Ordfører Per Kristian Øyen oppsummerer innholdet i møtet med olje- og energiministeren.

Dette er et åpent møte. Gratis adgang. Ingen påmelding. Sosialt med suppe på Grand etter møtet.

Spørsmål om Petropolen kan rettes til Ellen Engdahl (909 97152) og Helge Hegerberg (951 98741).

Petropolen er et månedlig forum for aktualiteter i olje- og gassnæringen i Nordmøre og Romsdal. Arrangører er Møre og Romsdal fylkeskommune, Navitas, KOM Vekst, Norsk Petroleumsforening og Kristiansund kommune.