Averøy Historielag hadde medlemsmøte på Gamle Kvernes Bygdemuseum i kveld der de blandt annet diskuterte bygdebok nummer 5 som omhandler Bae, Nekstad, Kalvøya.  Søbstad, Fladset, Sund, Henda , Langøy, Langbakken, Tjønnøy, Ramsøy , Hasseløy og Honningsøy. 16 gårder skal så godt det lar seg gjøre dokumenteres fra gammel tid. Det er et stort prosjekt, men er delvis ferdigskrevet  av en forfatter som fikk oppdraget for lang tid tilbake. Korrigeringer og endel bildemateriale gjenstår. En regner med at boka kan bli nærmere 500 sider inklusive bildematerialet. Det er kostbare saker en slik utgivelkse, så Historielaget ser seg nødt til å se etter sponsorer. 
bok 1
Averøy Historielag gjør et viktig arbeid med å ta vare på og dokumentere i skriftlig form tider som er gått i kommunen. Formann i laget er Arne Jakob Dahlen. (Foto: Bjørn Ove Angvik)
bok 2
Bak fra venstre Martin Roald Waagen som holder på med å scanne gamle bildealbumer av folk i Averøy fra 1898 og oppover. T.h. Jan Helseth. Foran Borgny Aakvik Vorpbukt og Odd Ragnar Solheim. (Foto: Bjørn Ove Angvik)