esv 5

M/S Troms Sirius, 94 x 19 x 5,5 m., bygd I 2012 og har hjemmehav Tromsø og da Norsk flagg (Hurra), supply/fire fighter Vessel. Byggenummer 773 fra STX OSV Søviknes og er et PSV 09L CD design, overlevert til Troms Offshore som opererer en flåte på 11 skip. Båten har dieselelektrisk framdriftsystem med 4 x CAT 3516 COITA motorer med ytelse på 2095 bkW, 4 x generatorer på 2500 kVA og et nødstrømsaggregat. Den er lastet med rør som kommer fra Hestvikholmen på Averøy og skal til rørleggings fartøyet  M/S Soitare, 300 x 41 x 15 m., bygd i 1972, har Panama som flaggstat. Den ligger ved ”Nyhamna Plant” på Aukra. Der er di i ferd med å trekke på land gassrørledningen.(Foto: Håkon Bloch)
esv 3

M/S Hav Sand, hjemmehavn er Runavik på Færøyene og Færøysk flagg, lå på ”Knudtzonholmen (Devoldhomen). Eier/rederi er Frakt og Sand SP/H, rederiet har mange båter i bransjen; M/S Hav Frakt, M/S Hav Tind, M/S Hav Nes, M/S Hav Sand, M/S Hav Streym, M/S Hav Sund og M/S Skansanes (tidl.  M/S Hav Sund 2008-13). M/S Hav Sand er på vei sørover og har ”Skagen” i Danmark som destingnasjon, der er det jo ”bare sand”.(Foto:Håkon Bloch)

esv 2

 

M/S NAO Thunder 84 x 18 x 6+ m., bygd I 2013 som M/S Blue Thunder, hjemmehavn er Ålesund og Norsk flagg. Byggenummer 296 fra Ulstein Verft A/S, har dekksplass til 2300 tonn og har optimal tankkapasitet med fleksibel tankarrangement som passer til mange forskjellige serviceoppdrag. Dieselelektrisk framdriftssystem fra 4 CAT motorer, 2 x 2350 kW, 2 X 994 kW og flere hjelpemotorer til strøm og hydraulik.

Rederiet/selskapet er Nordic American Offshore (Ltd.) som har mange skip i bransjen; M/S NAO Fighter, NAO Prosper, NAO Power, NAO Thunder, NAO Guardian (som vi har vist tidligere), NAO Protector, NAO Viking, NAO Storm, NAO Galaxy og NAO Horizon. Alle disse er ”PSV fartøy” ( Plattform Supply Vessel). Rederiet/selskapet har en eller flere fingre med i mange selskaper, også i NAT (Nordic American Tankers). Flere av PSV båtene er tidligere Remøy-båter. Og mange av disse er bygget med det registrerte varemerke ”Ulstein” og ”X-BOW”. Flere båter i rederiet har hatt ”Blue” som fornavn.(Foto/ tekst : HåkonBloch)
esv 9
Kostbar og flott fiskebåt fra Måløy " Christina E" .300 millioner kroner kostet ringnot/ tråleren som ogsåer utystyrt for forskningsoppgaver.Køyplass til 34 mann. Her i leia utafor Atlanterhavsveien fredag formiddag.(Foto: Bjørn Ove Angvik)

esv 12

Sunnmørsverft Havyard har levert et serviceskip for vindmøller til havs i  til det danske rederiet Esvagt. Skipet er innleid av tyske Siemens for å vedlikeholde de store mengder vindmøller sometter hvert er kommet i drift sør i Nordsjøen. Enda et slikt skip er bestilt.( Foto: Havyard)

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her