gia 1

" North Sea Giant" har ligget  noen dager utafor Kleppen. Her har de testet bunnkonstruksjoner i fullskale som skal plasseres på bunnen i Barentzhavet.  På bunnen her er det satt ned betongplattformer for a sette slikt utstyr på. Det er BP som har bestilt slik test av det avanserte utstyret før det skal settes ut på feltet.  Alt av ventiler og annet blir fjernstyrt for å se om det fungerer. ( Foto: Håkon Bloch)
gia 3

" Lofoten" til kai i Kristiansund. Bra at ett av disse gamle skipene er vernet og i bruk. Denne er forøvrig bygd om til opprinnelig stand fra det året den ble levert i 1964. Trebåten foran er " Tvende Brødre" av Kristiansund. " Lofoten" er nordgående rute mandag .( Foto: Håkon Bloch)
gia 4

M/S Hordafor V, 80 x 11 x 5 m., bygd I 1997 og er en Oil Pruducts Tanker, Norsk flagg, har tidligere hett M/S Crystalwater.(Foto: Håkon Bloch)
gia 5
Tanker " Bergstraum" for lostjenester ute i Griphølen.  Om losplikt:
 Lospliktige fartøy er definert i lospliktforskriften §3, hvor det også er angitt at visse fartøy er unntatt. Fartøy på 70 meter eller mer og passasjerfartøy på 50 meter eller mer er lospliktige ved seilas innenfor grunnlinjene. For fartøy som frakter farlig eller forurensende last er lengdegrensene kortere. ( Foto: Arild Fjerstad)