Nå er det kommet kirker som er like så spesiell som Kirkelandet kirke her i Kristiansund. For eksempel i Våler i Hedmark. Kirka ble satt fyr på i 2009, og ny kirke ble da svært så spesiell. Og 40 meter unna branntomta. Dette, sammen med mye annet har splittet bygda får vi vite i forbifarten i Solør-distriktet. Dyrt ble det også. Forsikringen betalte 30 millioner, kommunen må ut med 22 millioner og ekstrakostnader  blir 6,5 millioner. Da er ikke orgelet innbefattet. Det og koster noen millioner. Nok ble det mere styr blandt folk. Enda flere saker oppskaker folk. 
jes 1
Her er nye Våler kirke 40 meter unna branntomta fra kirka som brant i 2009. Noe er reddet av inventaret. Blandt annet den gamle altertavlen som var flyttet til en annen lokalitet en stund før , og en kleberstein døpefont fra 1150 tallet.  ( Foto: B. O. Angvik)
jes 2
Her inne i kirka. Lysåpningen på toppen måtte forsterkes med et stag, dermed fant noen voldsom likhet med  korset til Anders Behring Breivik plutselig i kirketaket. ( Leserfoto)
jes 45
Her tar vi med nykirka på Hønefoss også, der gammelkirken ble tatt av brann i 2010.  Kirka her i Kristiansund får nok konkurranse i spesialitet etter hvert.