I dag ble den store garn og llinebåten " Leinebris" døpt på Langøya i Averøy. Det er Leinebris og Urvaag-rederiet som slo seg sammen tidligere som nå har en nyvinning innen fiske på havet. Både garn og line kan driftes, og det er teniske løsninger man aldri har sett før. Eksemplsvis; på gammelmåten kunne opptil 20 % av fisken gå tapt på vanlig garntrekking. Det er eliminert.  Uten sammenslåing av to rederier, hadde prosjektet neppe kommet på havet . Båten vakte berettiget oppsikt i dag. 
badd 1
Denne lille karen Bastian fra Fosnavåg og Leinebris-rederiet var med mamma til Averøy under skipsdåpen. Kanskje han blir fisker en gang også ? ( Foto: B. O. Angvik)
badd 2
Her nye " Leinebris" ved kai på Langøya i dag. Det var taler og korpsmusikk og stor festivitas i løpet av dagen. ( Foto: B. O. Angvik)
leine 1
Mye folk på kaia under dåpssermonien for fartøyet. ( Foto: Privat)
leine 22
Ordføreri Averøy  Ann-Kristin Sørvik var selvsagt tilstede på Langøya. Ellers blir det spennende dager i og med valget. ( Foto: Privat)
badd 3
Mektig skute der alt fiskeri og produksjon foregår inne i båten. De kan produsere 50 tonn sløyd fisk i døgnet samt  15 tonn filet.( Foto: B. O. Angvik)
badd 4
Fra brua der alt tenkelig av teknisk utstyr på et fiskefartøy en å finne. ( Foto: B. O. Angvik)
badd 11
Her fra brua der det også er overvåkning av fabrikk og brønn der ganene og linene kommer opp. ( Foto: B. O. Angvik)
badd 5
Fra toppen over brua der det er et eget konferanserom. 
badd 6
De større lugarene hadde flotte bekvemmeligheter. 
badd 7
Pene lugarer også for den vanlige fisker ombord i " Leinebris". ( Foto: Bjørn Ove Angvik)
badd 9
Flott skute i Langøysundet ved Ole Løvold Fiskemat i dag. ( Foto: B. O. Angvik)
badd 10
Fra rommet bak der garnene og linesetting skal foregå. Linesystemet er automatisk og det manuelle arbeidet blir  ikke å kjenne igjen . 55 000 angler skal håndteres daglig på en normal dag uten at fiskerne slipper å slite seg ut. ( Foto: B.O. Angvik)
badd 12
Leinebris/ Urvaag spanderte spekemat/ middag kaffe og kaker i et stort telt etter dåpen. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)
badd 14
Alle stolper var pyntet med flagg i dag. Dog hadde noen stjålet flagget i krysset her. Det kan leveres tilbake / settes utenfor Bunnpris hvis ønskelig sier de som var med å arrangere dagen. Alternativet er å sette Clifford Bugten på saken som har vært på foreløbig befaring .