I fjor sommer forelsket jeg meg i en møring – falt pladask, skriver Helge Meyer til Brunsvikanet. Det er hardt å innrømme for en trønder og muligens også litt seint i en alder av 63, men følelsene vedvarer etter en tids bekjentskap! Jeg fant nemlig en Bremsneskrysser på  finn.no – endelig! Handel avgjort høsten 2014. Jeg kjøpte den av Dagfinn Stormyr i Aure. Han hadde den liggende i Mjosundet. Min maritime erfaring begrenser seg til noen år med en åfjordsfæring – råsegler. Dette var noe annet!
dal 2

Båten er 38 fot, bygget i 1970 og har en Cummins 6-cyl diesel på 220hk (fra 1980) som er gearet ned til 152.
Hva som er gjort og ikke med båten siden 1970 har jeg ikke oversikt over. Det har også vært litt problematisk å finne full oversikt over tidligere eierskap, så jeg jakter dokumentasjon. Etter sigende ble den opprinnelig bygget for staten til bruk i våre nordligste fylker. Henningsvær rorbuer har også vært eier av den (da under navnet MK Kysten).
dal 3


Tidligere eier må ha nedlagt et kjempearbeid, ettersom den i dag fremstår som strøken. Den er svært godt utstyrt med bl.a. Olex-plotter.

Jeg har brukt den så mye som mulig på våre vakre møre-trøndelagskyst og tror egentlig ikke at jeg trenger noe mer en det vi har her. En kyststripe uten sidestykke  og jeg er stolt hver gang jeg kan ta med østlendinger og annet rart på tur. 200 timer er snart unnagjort med krysseren og gleder meg til de neste.
dal 4
Her  får  barna prøve roret på M/K " Besten" en real skøyte fra Dalen Båtbyggeri på Bremsnes. ( Foto: Helge Meyer)

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her