Havna hadde lørdag et flåtebesøk av en “skare” blå-hvite båter. Det var fartøyer tilhørenede selskaper i Frøy-gruppen som eies av Gåsø Næringsutvikling med Helge Gåsø i spissen. Det var 6 (7) fartøyer som var her. På Storkaia lå de tre største brønnbåtene, (Gåsø Viking, Gåsø Freyja og Gåsø Jarl). Ved Vågekaia lå Slepebåten Frøy Pioner og en stor fiskebehandlingspram (avlusing etc.). Ved Devoldhomen lå Frøytind og i Vågen lå dykkerbåten Frøysprint. En kan med store bokstaver si at Smølabonan var godt representert av naboøya Frøya. Frøya kommune var sammen med mange andre nabokommuner av Smøla i eget telt i sørlige del av Nedre Enggate. 
gaa 1
Litt av en flåte langs Storkaia i Kristiansund lørdag. (Foto: Håkon Bloch)
gaa frey

M/S Gåsø Freyja, (Storkaia), 85 x 16 x8 m., levert som byggenummer 82 fra Fiskerstrand Verft i september 2017 til Frøy Rederi A/S på Sistranda. Skroget er bygget i Tyrkia, er søsterskipet til Gøså Jarl så detaljer skrives der. Det er designet og tegnet av Møre Maritime i Kristiansund med Svein K. Waagbø som daglig leder.( Foto: Håkon Bloch)
gaa frøysprint
Frøysprint, (Hollendergata), 14 x 6 m., hurtiggående dykker og ROV fartøy, bygget ved Ørnli slipp A/S og eies av Frøy Akvaservise som er en del av Frøy-gruppen. Har fast tilhold der Rednningsselskapet hadde liggeplass tidligere.(Foto: Håkon Bloch)gaa frøytind
M/S Frøytind, (Devoldholmen), 34,5 x 9,5 x 5,5 m., bygget i 2000, Cargo-Fish Carrier som på godt norsk blir brønnbåt. (Tx/ foto. Håkon Bloch)
gaa jarl
M/S Gåsø Jarl, (Storkaia), 85 x 17 x7,2 m., levert som byggenummer 81 fra Fiskerstand Verft til Frøy Rederi A/S i mai 2017, skroget er bygget i Tyrkia. Designet og tegnet av Møre Maritime i Kristiansund. Den er godt utsyrt med det mest moderne når det gjelder fiskevellferd og avlusing, lastetankkapasitet er 3500 m3. Er moderne og vellutrustet av det meste med tanke på innredning, arbeidsforhold, kraner, navigasjon og alt annet. Den har Dieselelektrisk fremdriftsystem med 4 x diselmotoragregater hver på 1400 ekW som driver 2  elektromotorer hver på 1200 kW ( 1 hk. er 0,736 kW). Har en servicefart på 14 knop. Både Freyja og søsterskipet Jarl er  det mest moderne av brønnbåter. (Tx/foto: Håkon Bloch)
gaa pione
M/S Frøy Pioner, (Vågekaia/Havna), 24 x11,5 x 2,8 m. bygget i 2016, Tug/arbeidsbåt (Utility Vessel), hjemmehavn er Ålesund. Bygget for Frøy Vest av Damen Shipyardi Hardinxveld i Nederland. Har en servicefart på ca. 8 knop. Denne båten driver å sleper eller pusher på avlusningslekteren som også ligger på Vågekaia.(Foto: Håkon Bloch)
gaa vik
M/S Gåsø Viking, (Storkaia/Lyhsalmenningen) 78 x 16 x 6,5 m., bygget i 2015 og nylig modernisert, hjemmehavn er Trondheim. Brønnbåt med fiskebendlingsanlegg.  Har en servicefart på 14 knop og en fisketank på 3070 m3. Levrt som byggenummer 23 fra Setine Denizcilik Tersanecilik i Tyrkia til Frøy Rederi A/S på Sistrand, Frøya og kostet 250 millioner kroner. ( Foto: Håkon Bloch)
 

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her