Liberty-skipene er tema under møtet i ”skipsfartshistorisk” sine lokaler i Loennechengården torsdag kveld.

Uten amerikanernes enorme innsats med å bygge handelsfartøyer under 2. verdenskrig, ville krigen vart mye lenger, eller i verste fall fått et annet utfall. Fra 1941 til 1945 ble det bygget vel 4.900 handelsfartøyer i USA som ble brukt til å frakte både soldater, krigsutstyr og livsviktige varer. 
1944 lib 1
Enkelte er faktisk tatt vare på som museumsobjekt, men var bl.a-. innvolvert i krigen i Midt-Østen i 1967. ( Foto: John Brown Museum)  Verre for andre: Se Kamikaze-angrep her

Ingen skipstype har blitt bygget i så mange eksemplarer som Liberty-skipene, og få skip har vært så myteomspunnet som disse skipene.

Under møtet i «skipsfartshistorisk» blir det en gjennomgang av forhistorien, utviklingen og byggingen av skipene – og ikke minst; betydning av skipene under den annen verdenskrig. Foredragsholderen kommer også inn på hva som skjedde etter krigen. Mange av skipene kom under norsk flagg, og mange dannet grunnlaget for oppbyggingen av kjente norske rederier.

Foredragsholder er Bjørn Pedersen fra Oslo. Vi vil møte en kunnskapsrik foredragsholder som besøker «skipsfartshistorisk» i Loennechengården for fjerde gang.

Som vanlig er det fri éntre og adgang for alle på kveldens møte.

Dørene åpner omkring klokken 18 og møtet starter klokken 19,00.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her