Nyvinninger innen oppdrettsnæringen

 Framtiden settes i fokus når Mikal Eines fra Smøla slipper til under det åpne møtet i ”Skipsfartshistorisk” i Loennechengården torsdag kveld.

Foredragsholderen har nok en finger med i svært mye av det som skjer når man tenker på Smøla, oppdrettsnæringen og framtiden. At Smøla er stor på oppdrett har vel alle som leser Tidens Krav fått med seg.
flad

Fladsetsund Mek. i Kristiansund er med på oppdrettseventyret.

Og enda større betydning skal havbruket få i framtiden. Innen 2050 er målet fra "Verdiskapning basert på produktive hav" en 5-dobling av norsk havbruk. For å nå målet må det tilrettelegges for dette blant annet ved å utvikle innovativ teknologi som redskap for videre bærekraftig vekst. 

Dette og mer til vil foredragsholderen ”boltre seg i”, han kommer inn på spenstige løsninger for bedret fiskevelferd og økt produksjon, han forteller oss om det lokale selskapet Pure Shipping, som i dag har to avlusningsfartøyer utviklet med teknologi fra Flatsetsund Engineering på Frei, han kommer inn på Nekton Havbruk og lukket postsmoltproduksjon på sjø, blant annet gjennom betongmerden utviklet i samarbeid med Betongmast og Fishfarming Innovation på Averøy.

En ”A’ha” opplevelse for publikum bør denne presentasjonen bli.

Som vanlig er det åpent for alle og fri entré under torsdagskveldens møte.

Dørene åpnes klokken 18,30 mens møtet starter klokken 19.

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her