Her et bilde fra Brunsvigens Reperbane i Kristiansund der en dame fra Hardanger Fartøyvernsenter var for å vise fram produksjon av tau slik det ble gjort i gamle dager. Mangeårig ansatt i banen, Anton Røsand ( nå borte) var med og viste fram sine kunstner på maskineriet han også. Om Nordmøre Museum har lært opp noen å slå tau i banen vites ikke. Hvis ikke er det et tap for kulturhistorien her på bjerget.
2008
For 10 år siden ( 2008) : Foran Anton Røsand , bak og Ingunn Undrum fra Hardanger Fartøyvernsenter forklarte at måten tau ble laget på her stammer helt  tilbake fra 1792. Banen her i Brunsvika er veldig spesiell og unik i landssammenheng i og med at maskinene er til stede og kan kjøres. Det var i 1941 at utstyret kom på plass. Tidligere ble hester brukt til å dra ut tauet her i banen. 150 kom for å se maskinene i bruk denne dagen .(Arkiv BN)
hard d
Johan Leren fra Brunsvika hadde vel både hørt og kjent (tjære)lukta fra banen i alle år og var en tur for å se hva Ingunn Undrum viste fram .( Arkiv bN)