Torsdag kveld i ”skipsfartshistorisk”: ”Fra Mellemværftet til Øvervågen"”Skipsfartshistorisk” i Kristiansund fortsetter vandringen langs sjøkanten i Kristiansund og forteller historier knyttet til næringsaktiviteter og mennesker som har bodd eller har hatt sine aktiviteter i områdene som besøkes.
nssn vaag

Denne gang er det Vågen sin vestside som er tema. Asbjørn Ersvik tar publikum med "på tur" gjennom foredragstittelen "Vandring langs Vågen. Denne gang fra Mellemværftet til Øvervågen".

Vågen var jo Kristiansunds første industriområde med blant annet skipsverft og reperbane. Foredragsholderen presenterer de tre verftene som lå her; Mellemværftet og Øvrevågens Verft, som er inkludert i områdebeskrivelsen, men også litt om det første; Nedre Kranen Værft ("Nerkrana").

nssn vaa30

I fortellinger med tilhørende bilder følger foredragsholderen utviklingen i Vågen helt opp til våre dager. Mange av oss husker boligbyggene som lå i dette området, av disse er "Grågården" den som nok sitter i minnet hos de fleste av oss.

Mer om "Grågården" og de andre boligbyggene ved Vågens vestside i "skipsfartshistorisk" torsdag 22. mars 2018.

Som vanlig åpnes dørene til lokalene i Loennechengården klokken 18, mens møtet starter klokken 19.

Det er fri entré og adgang for alle.