Ja det spør de seg ute på Sandøya i Averøy der veiene tilsier noe slikt får vi dertfra:

Blant ellers så sindige øyboere så råder det nå både oppgitt fortvilse og betydelig indignasjon over tilstanden på veien ute på Sandøya, Averøy.

De om lag 50 husstandene som til daglig er avhengig av veien, stiller seg også aldeles uforstående til hvorfor en 3 kilometer lang kommunal vei nå for enkelte med mindre personbiler ikke lenger lar seg kjøre på. Dere som har større suv’er med litt bakkeklaring, ta en tur ut til Sandøya og opplev hvordan det er å vri seg frem i bløt tyggegummimasse der dere i enkelte strekk ikke må havne ned i noen spor eller renner, for da tvinges dere ut av veien.

pros 1 b c

Når man så får møtende trafikk, så blir dette mildest talt et eventyr. Folk ringer selvsagt til kommunen som kan fortelle at de kjenner til problemet. Ja ha, og da er det vel ikke noen mening i å ringe da, ettersom informasjonsflyten ikke tilfører noen noe?

Jeg kjører litt sånn omkring på ytre Nordmøre og Romsdal, og enten man nytter seg av de mer ukjente sideveier på Aure, eller inne på Tingvollhalvøya, så finner man ikke noe som er i nærheten. Om dette kommer av at Averøy kommune prioriterer helt annerledes, eller har en helt annerledes oppfatning av hva veikultur er, det skal jeg ikke tørre å si noe om, men dette åpner også for lov og mulighet til anstendig å stille spørsmål om fagkompetanse og dugelighet, for noe må det selvsagt komme seg av. Da må man ta en telefon og skaffe seg kollegial viten hos de andre som kan kunsten å holde en vei åpen.

Man legger ut på arealplan felt til både boligformål og til hytteformål, og når man tar avsted for å se på herlighetene, så lurer man på om man har kjørt feil da det kan da umulig være noe i andre enden av denne veien. Men det er det, for buss og renovasjon moser seg frem på store hjul som bærer en tonnasje som får veien til å løfte seg mellom hjulavstandene. Det bor mennesker her som skal til butikken, og på arbeid, og ellers komme seg avsted. Kan ikke kommunestyret flytte ut dit, bo sammen med de som bor der, og forklar dem hvorfor det er nødvendig at de skal har den offentlig styggeste veien vi kan forestille oss.
pros 2

For det må da være en grunn til dette, og den må de som bor der få vite. Skal veien brukes til filminnspilling fra krigen der ute i sommer, eller hva er det som foregår. Man ber da ikke om annet enn en vei som man kan kjøre på. Ble det virkelig for vanskelig å håndtere?

Med hilsen, Per Risholm.