Beredskapstroppen i politiet i Norge får tildelt nye RIB spesialbåter av det kraftigste slaget opplyser NRK. Prisen er 43 millioner og skal brukes  i aksjoner i tilfelle man må ombord i andre fartøyer som er under fart. 
rib 2009
Beredskapstroppen  er politietatens spesialtrente innsatsstyrke mot  sabotasje, gissel og terroraksjoner  samt vanskeligere, væpnede oppdrag, både innenlands og utenlands. Styrken på ca 120-150 personer holder til i  Oslo politidistrikt,

 men de har også en landsdekkende bistandsfunksjon overfor de andre politidistriktene. Halvparten av tjenestetiden i Beredskapstroppen går med til trening og øvelser.

Beredskapstroppen utdannes innen en rekke spesialiserte områder. Det være seg for eksempel polititaktikk, antiterror, skyting, akuttmedisin, eskorte og kjøreopplæring. Troppen spesialiserer seg blant annet på dykking og aksjoner i maritimt miljø, og øvelsene foregår gjerne sammen med forsvarets spesialstyrker. ( Wikipedia kilde) Bildet er fra øvelse Gemini i Kristiansund N ( Arkiv BN)