Her en veldig sjelden minibil på 3 hjul , i Norge kategorisert som 3-hjuls MC. Messerschmidt KR 200 ble bygd fra 1955 til 1964. Messerchmidt måtte finne andre forretninger enn flyene fra 2. verdenkrig, og da kom disse minibilene. I 1958 fikk Messerschmidt lov til å begynne med fly igjen, og da ble bilproduksjonen uinteressant. Dermed  ble produksjonsutstyret solgt.

messer
Atlanterhavsveien Me KR 200: 

Bilens lave vekt (240kg) og lave luftmotstand gjorde at den fikk en toppfart på over 100km/t. Lavt tyngdepunkt og hjulenes plassering gjorde også at den fikk gode kjøreegenskaper. Motoren er en Fichel & Sachs 200cm luftavkjølt totakt som er spesielt modifisert for MS. Den hadde to sett stifter, og dynastart slik at motoren kunne startes begge veier. Ved å trykke inn tenningsnøkkelen hardt gikk bilen i revers. Motoren må derfor stoppes hver gang bilen skal skifte retning. Instrumenter, ratt og kontroller viser tydelig slektskapet med flyprouksjonen. Bensinforbruket var under 0,3 l/mil. Bilen er i motsetning til KR175 utstyrt med vanlige pedaler som en bil. Bremsene er mekaniske og håndbrekket virker på alle hjul. Styringen betjenes ved å skyve heller enn å vri, og er meget direkte. Giret er av typen trekk/trykk med egen hendel for frikopling.

Idag finnes det entusiatklubber for denne biltypen i flere land,og de sørger for reproduksjon av nødvendige reservedeler. ( Foto: Ellen Helene Ertvåg)Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her