nc 2

Gikk forbi Atlanterhavsveien og sørover: "Granit" er Norges største hvitfisktråler, og har siden prosjektet ble kjent blitt omtalt som en “supertråler”. Fartøyet er bygget for å produsere frossen fisk, fiskemel og -olje samt proteinkonsentrat på sjø. Trålarrangementet er designet for enkel-, dobbel- og trippeltrål, og i tillegg har man muligheten for å benytte en pelagisk trål. Tråleren, som har en totalkvote på ni millioner kilo fangst per år, har en avansert foredlingsfabrikk om bord og i tillegg er også en fullskala rekefabrikk installert.,

Driftsområdet er under utfordrende sjø- og værforhold i Barentshavet og utenfor kysten av Norge og Grønland.( Foto Boa/BN)
nc1
NCL " Svelgen" seilte inn til Kristvika p Averøy i dag. ( Foto: Boa/BN)
nc 3
M/S Malmø, (SMYL), 37,05 x 9 x 3,5 m, hjemmehavn er Stocholm. Selskapet er Arctic Wildlife Tours som operer rundt Svalbard. Bygget i 1943 for det svenske 
sjøfartsverket på Helsingborgs varv. 1983 til 2003 var det fartøy for Malmø Sjøfartsskole. Kom nordfra onsdag, og blir vel her til stormen er over. ( Foto/tekst Håkon bloch)
nc 4

Storkaia Kristiansund N: M/S Horizon Arctic, (LEBQ), 93,6 x 24 x 7,2 m., Anchor Handling Vessel, Ålesund er hjemmehavn. Bygget ved Vard Group A/S Brattvåg i 2016. Rederiet er Horizon Maritime Offshore A/S i Fiksdal. Båten har tidligere hatt navnet  M/S Bourbon Arctic.(tekst/foto Håkon Bloch)