Smøla har fått et nytt rederi, Nansen Polar Expeditions AS, som skal drive med eksklusive og skreddersydde polarekspedisjoner med inntil 12 passasjerer, primært rettet mot det internasjonale polarekspedisjonsmarkedet. Rederiet vil også utføre andre skreddersydde oppdrag som passer med rederiets fartøy.

Selskapet vil å ha sin kontoradresse på Hopen på Smøla og har gått til anskaffelse av sitt første fartøy, MS Villa. Fartøyet er på 554bt har isklasse 1B, samt Polarkode. MS Villa har tidligere vært et av Kysverkets fartøy. MS Villa er utrustet med en 10 tonns kran, har stor lagerplass på og under dekk, stor lugarkapasitet og er med dette et svært egnet og fleksibelt fartøy.
23villa red
Kystverkets " Villa" på Kystverksoppdrag .Kjent båt på Mørekysten som blir ekspedisjonsbåt. ( Arkiv Brunsvikanet)

Bak selskapet står en rekke Smølværinger: Audun Lie Dahl, Espen Lie Dahl, Dagfinn Lien samt Veiværing og investor Bjørnar Iversen. Med seg på eiersiden har de den kjente svenske polarekspedisjonslederen Martin Enckell. Til sammen innehar selskapets grundere over 30 års erfaring med guiding og operasjoner i polare strøk, både i Antarktis og Arktis.

MS Villa vil bli vesentlig oppgradert i innredningen før den blir satt i drift våren 2020 og vil ha to miljøvennlige ribber for turer ut fra morfartøyet under ekspedisjoner. Rederiet er i ferd med å rekruttere den faste besetningen til fartøyet.
23 viil 2
M/S " Villa" i Kristiansund under utskifting av sjømerker i 2010. ( Arkiv Brunsvikanet)

Nansen Polar Expeditions AS har som mål å bli en kvalitetsaktør innen sitt markedssegment innen polarturisme, film og forskning og andre private charter.

Kontakperson:
Audun Lie Dahl

Mobil: (+47) 416 02 236 Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.