Nå må vi puste med magen! 

Koronaviruset er smittsomt og farlig for noen. Vi skal være forsiktige og ta forholdsregler. Vi skal følge rådene fra myndighetene og være ansvarlige, men vi må ikke miste hodet. I dag melder butikker over hele landet om hamstring, mangel på dagligdagse varer og kø gjennom hele butikken. 
 FB IMG 1584095941319
Bilde fra Asko sine lagre i går. (Fra FB)
Når noen hamstrer og kjøper mange ganger det de trenger, betyr det at noen ikke får det de har behov for. Det betyr at folk ikke får kjøpt dopapir, poteter eller såpe. Det betyr at butikken er utsolgt for Paracet, melk og middager. Det er helt unødvendig og er ikke den dugnaden og solidariteten vi trenger nå.  
Der er det nok mat. Til alle. I mange uker og måneder. Det er ingen problemer med å få varene ut til butikkene. Og både lager og butikker vil være åpne. Faktisk fører hjemmekontor til at det er enklere enn noen gang å komme frem med varer til butikkene, fordi færre kjører på veiene.  
Det er ingen grunn til å hamstre. Det er all grunn til på lytte til helsemyndighetene når de sier det samme. 
 
Så tenk deg to ganger om før du styrter til butikken og fyller handlevogna med varer du ikke trenger. Det er mat nok til alle, men ikke hvis folk tømmer butikkene før produsentene rekker å levere den. Da er det mange som må vente. Det er unødvendig.
 
Ellers må folk hoste og nyse i albuekroken, vaske hendene, holde avstand og ta vare på hverandre.hein 2011

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her