På Ågåtnes på Sotra i Vestland fylke ligger den vrakede fregatten godt. Her betaler Forsvaret leie for millioner, da de sier de ikke har plass til den på marinebasen Håkonsvern ved Bergen. Dette ble en kostbar affære etter forliset i 2018. Redning og heving kostet riunmdt 640 millioner. Den var ikke forsikret så forsvaret var selvassurandør. 
koste 1
Her vraket av " Helge Ingstad" i Øygarden på Sotra. er 134 meter lang, 16,8 meter bred, 32 meter høy og veier 5290 tonn. Normal besetning på båten er 132 personer, men det er lugarkapasitet til 146 personer i alt. Blir sannsynlig hugget når forsvaret har betalt nok kaileie. ( Foto: Kjell Dønheim)
kosta 5
Trist kapittel:  Fregatten, som ble levert til Forsvaret i 2009, er en av fem skip i Fridtjof Nansen-klassen. De fem skipene kostet til sammen 18,9 milliarder kroner, som gir hvert skip en prislapp på 3,78 milliarder kroner. Den topp moderne fregatten skulle kunne drive ubåtjakt, bære Forsvarets NH90-helikoptre og har egne lettvektstorpedoer.( Foto: Kjell Dønheim)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her