”Med klippfisk under lukene” på Milnbrygga – fellesarrangement mellom
Nordmørsmusea/Norsk Klippfiskmuseum og Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre. Tilakeblikk i dag torsdag i foreningens lokaler,  I november 2011 ble utstillingen ”Med klippfisk under lukene” satt opp i Bystyresalen.
2011 c
Utstillingen i Bystyresalen slik den var i 2012.( Foto: NorskSkipsfartshistorisk selskap Nordmøre NSSN)
Her var høye besøkstall av publikum. Deretter ble utstillingen gitt til Norsk Klippfiskmuseum og har siden våren 2012 stått som fastutstilling i en av de tidligere vaskehallene i Milnbrygga. Tusenvis av cruisebåtturister har nok sett utstillingen på Milnbrygga opp gjennom årene, som ledd i museets tradisjonelle tilbud til turistene.
Torsdag inviteres til en gjennomgang av utstillingen – som i tekst og bilder gir tilbakeblikk på transporten av ferdig klippfisk fra Kristiansund og til markedene ute i verden – helt fra Jappe Ippes startet på 1690-tallet og fram til det siste linjeskipet seilte ut Sørsundet og inn i solnedgangen med klippfisk under lukene. Her er seilskipene som tidligere forfedre var mannskaper på, her er dampskipene som beste- og oldefedre hadde sine turer til flere kontinenter på – og her er også motorskipene fra Fred. Olsen og Wilhelmsen hvor mange unge kristiansundere  en kort eller lang fartstid.
Møtet organiseres som tradisjonelt i ”Skipshistorisk” med gratis nystekte vafler, kaffe
og litt sosialt før gjennomgangen i vaskehallen. Yr.no melder om 17 plussgrader og overskyet. Det åpnes således for vaffelservering
både utendørs på kaia som inne i brygga. Det er store parkeringsarealer på Hjelkremkaia. For de som også vil ha en utradisjonell båttur vil sundbåten ”Rapp” gå fra Piren til sundbåtallmenningen på
2011 b
Snorklipp i 2012 der Jørgen Strand og Thor Olav Olsen åpnet utstillingen " Med klippfisk under lukene". ( Foto: Odd Williamsen)
Gomalandet. Gratisskyss! Avganger fra Piren hhv. kl. 18:00, kl. 18:25 og kl. 18:40. Spaserturen fra sundbåtkaka til Milnbrygga er på knappe 400 meter. Retur med Rapp etter at arrangementet er ferdig. ”Rapp” har begrensninger på passasjerantal: kun 12 pr. tur.
Eskild Berntsen og Sindre Stabell Kulø vil ha full kontroll om bord i ”Rapp”. Som vanlig er det fri adgang for medlemmer i foreningen, andre må betale kr. 100,- for å delta på møtet. Unntak: Som et ledd i å få ned gjennomsnittsalderen i
”Skipshistorisk”: Fri adgang for ikke-medlemmer yngre enn 50 år – kanskje dere vil bli medlemmer etter et første besøk… Kaffe og vafler settes fram klokken 19:00.