Lørdag 09.juni fra 10.30-15.00 blir en aktiv kyst dag på Kvitholmen Fyr. Da arrangerer Kvitholmens Venner Kystens dag!

Dette er 7. gang vi arrangerer kystens dag på Kvitholmen og med dette så har vi virkelig greid å sette et positivt fokus på vår kyst og kystkultur.
holm 1
Kvitholmen Fyrstasjon ligger ved Hustadvika med skipstrafikken rett utenfor. Det første fyret ble tent 1842.

Vi hadde veldig godt besøk i fjor og med et spennende program i år med mange aktiviteter for små og stor så ligger alt til rette for en vellykket feiring av dagen for kysten. Vi tilbyr servering av fiskeburger, skuffekake, kaffe og brus i naustet og i fyrmesterboligen serveres det nystekte sveler samt at det blir satt opp griller for den som måtte ønske å ta med sin egen mat.
holm 3
Fra tidligere samlinger på Kvitholmen. (Foto: Venneforeningen)
Av innholdet i årets kulturprogram vil vi nevne: Sang av Eide og Hustad felleskor, trekkspill ved Knut Ivar Bø, Hustadvika Fotoklubb vil ha fotoutstilling samt at Sissel Solli Eide vil ha en utstilling av kunstglass. Dette er et godt program som vi tror de besøkende vil sette stor pris på. For ungene så blir det livet i fjæra v/Jo Forthun og Per Håvard Ekli eller for den mer dristige, rappellering 12,5 meter ned fyrveggen hvor det er Eide Klatreklubb som guider.
holm 6
Fra aktiviteter på Kvitholmen.(Foto: Venneforeningen)


Redningsskøyta ”Erik Bye” kommer også kanskje på besøk og vil feire dagen sammen med oss. I den forbindelse vil det bli utlagt spørreskjemaer i sjøvett.

Kvitholmen Fyrstasjon har også en unik historie å by på og det vil bli historiefortelling av lokalhistoriker Jonny Lyngstad.. Vi vil også nevne at vi nå har fått restaurert den gamle smia utvendig samt ny blåsebelg og esse. Smia ble forøvrig åpnet for to år siden og også i år vil smeden være tilstede for å vise hvordan man smir i essa.
holm 4
Det håpes på slikt vær som det var i pinsen 2012. (Foto: Brunsvikanet)

Vi håper selvfølgelig på like bra vær som vi hadde i fjor, men uansett så er Kvitholmen fyr besøket verdt. Dette er en naturopplevelse på et fyr som ligger ved portstolpen til Hustadvika

Skyssbåtene vil starte å gå fra Kråkholmen kl 10.30 og går frem til kl 12. Tidspunkt for første retur er kl 1430. Kråkholmen ligger 7.minutters kjøring fra Farstad eller 20 minutter fra Eide.

HUSK Å TA MED REDNINGSVEST OG LITT VARME KLÆR!

VI ØNSKER ALLE VELKOMMEN TIL EN TRIVELIG MARKERING AV KYSTENS DAG!

http://www.kystensdag.no/

http://www.kvitholmen-fyr.no/