tilbnplaterHer kan du lese hele dommen, samt et intervju med Bjørn Ove Angvik.

Politiet  utleverer beslagene i dykkersaken.  1134 dagers mareritt endelig over. Les hele dommen i BN !

 

Alle beslaglagte gjenstander i dykkerdommen er nå utlevert. Hver eneste gjenstand ble båret ut i bilen av politiet selv. Bjørn Ove Angvik, som er ansvarlig for Brunsvikanytt, ble totalt frikjent. Da vi kom på besøk holdt han på å sjekke kassevis med gamle ting inne i gangen. Av: Einar Iversen.

 

På spørsmål om han var lettet over at denne saken var over sier Angvik at det  skulle bare mangle.-3 års helvete har  to  personer i Kristiansund Dykkerklubb belemret meg  og min familie med. - Ingen forstår hvor mye arbeid jeg dag og natt  har hatt med dette tullet fra politidykkerne i klubben ,- sier han.

Han påstår at denne pågripelsen 23. januar 2002 i forbindelse med  tomflasker  fra havna er en ren  hevneaksjon for et eller annen strek  som  kanskje er gjort i  Dykkerklubben.

Svin på skogen.

 

Angvik kan ikke skjønne at denne  nå pensjonerte politimannen kunne komme hjem med et tog av politiadvokater, sjøfartsmuseet , og andre for å pågripe han ,og  attpå til være teknisk etterforsker i saken når han selv virkelig har forsynt seg fra vrak.

-Her har det kommet fram dokumenter og dykkerdagbøker som både Sjøfartsmuseet og Vitenskapsmuseet ville ha likt å sett, men som andre ville ha unngått å ha sett -, sier Angvik.

- Jeg har jo ikke dykket på vrak og tatt opp ting som er over 100 år gamle eller ting fra vrak som har en eier-, sier han bestemt. Men det samme kan ikke sies om de som kom på min dør for å hente meg. Både  teknisk etterforsker og andre i politiet som hadde med saken å gjøre har dokumentert ligget og tatt opp ting fra vrak som har en eier ,- sier han ,og viser fram noen kopier fra dykkerlogger som flere dykkere har kommet med .- Jeg har da vært medlem i Dykkerklubben siden 1973, så jeg vet da litt. Jeg har aldri vært med på slike vrakdykker- turer, både når det gjelder i klubb- regi eller andre private  vrakplyndringsturer.

Angvik har også blitt  kontaktet  av tidligere dykkere som har fortalt ting som ikke burde ha kommet museene for øret ,og legger til at det kan godt hende at andre får stå foran retten å forklare seg . I så fall skulle det bli godt å sitte på tilhørerbenken, sier han til slutt.

 

 

 

 

tilbnplater

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Erik Rolland og Bjørn Ove Angvik med to av de beslaglagte gjenstandene som ble tilbakelevert. Faktisk startet flaskesaken med platen til venstre. Men den var da ikke 100 år da den ble funnet, og den ble tatt ut av rettsaken .

 

 

 

 

tilbnflasker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen av de beslaglagte flaskene.

 

 

 

 

 

 

 

 dykkere1989

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her har dykkere funnet gamle flasker og kopper i søpla i havna i 1989.F.v Bjørn Angvik, Jan Gabrielsen, Lars Gaupseth og Nils Aukan. Her er det ikke mye snakk om kulturminner som skal registreres. Kanskje noen kjente regelverket allerede her?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Og her kommer domsavsigelsen

 

 

 

 

 

side201

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

side202

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

side3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

side4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

side205

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

side206

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

side207

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

side208

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 side209

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 side2010