red_lHelt orginal

 

 

En kjent skute fra våre trakter i 1970 årene, redningskrysseren "G. Unger Vetlesen" er tilbake på trygg grunn. Reidar Berge fra Bergsøya har kjøpt skøyta, og vil sette den inn i virksomhet her i byen. Berge har lang erfaring som sjømann, og var også ansatt i redningsselskapet i 7 år.  NSSR hadde 13 slike som nå ligger ved Hjelkremkaia, men det er bare "G. Unger Vetlesen" som er i orginal stand, noe som også ikke det vil bli gjort inngrep i, sier John Berge til BN.

 

red_bak_folk 
Kåre Jan Storvik(t.v) og John Berge sier at en tidligere fører fra Smøla, Kåre Betten, vil være med som fører når alt er i orden.

 

red_brua

 

 

John  (t.v) er sønn av Reidar Berge som har kjøpt skøyta. Her sammen med slektningen Kåre Jan Storvik på brua som virkelig er noe for en skikkelig sjøulk.

 

red_fra_suppli
"G. Unger Vetlesen" fikk utmerkelser både i 1970 for redningen av lasteskipet M/S"Bjella" og M/S"Sun Sang" ved dramatiske omstendigheter nyttårsaften 1973. http://www.rbshipping.no/mannskap/reidarberge.html

 

red_avis
Faksimiele av Tidens Krav 2.januar 1973 som omhandler dramaet ved Smøla og "G. Unger Vetlesen" sin innsats i forbindelse med havariet.