osl_lVeteranbiltreff

 

 

De som steller med de gamle brannbilene på Brannmuseet i Kristiansund, holder på å klargjøre for et treff for gamle brannbiler i Oslo. Det er hovedstadens brannvesen som arrangerer dette, og Veolia i Kristiansund stiller med to semi-trailere og sjåfører gratis. Brannfolka vi traff sier at Jøran og Tommy Gjestad samt Torben Naas har gjort dette mulig for brannmuseet, og de var svært glade og takknemlig for det.

osl_lei_bruk_s

Armod!, sier Jonny Skarpnes (t.v) som her sveiver i gang etter stiftejustering. Sverre Løseth er opptikje me mottora, mens Tor Ove Rød avventer startforsøket.

 

osl__sverre

 

Vi stiller ventilene under fart her, for her går det sakte rundt sa Sverre Løseth. Motoren hjer er fra 1925, har 4 sylindere og yter 36 hk. Men den går på tomgang som en stille 6-er.

 

osl_to_bil

 

1956 Ford (t.v) og 1948 GMC skal også nedover. Willys fra 1956 blir fjerde. Veolia stiller med semitailere helt gratis for transport. Torben Naas må takkes også sier brannfolka.

 

osl_bak_leiland

 

Dette er den fineste Leyland 1925 i verden. Det er helt utrolig at denne er tatt vare på og i så god stand. Det er nå kommet Kristiansund-markering oppe ser vi. Alle i verden tror den kommer fra Kristiansand, sa Jonny Skarpnes  og det skulle de ha slutt på.

 

osl_1940
Leyland fra 1925 kan skimtes bak han med hatt 28.april 1940 på formiddagen. Tyske  fly har begynt å ødelegge byen med brann og sprengbomber. Lite ante folk hva dette betyd for byen og framtiden da bildet ble tatt. Leylandbilen var i bruk fra omkring 1925 til 1955.