ekk_lHavblikk og svart hav Det ble da voldsomt til vær dette da før påske. Vi dro litt inn og sørover i sundene for å se hva folk styrer med. Vi havnet på Averøya, og det blir litt av et naturreservat vi får 7 minutter med bil fra Vågen når tunnelen er ferdig.

 

ekk_os_og_sjark
Noen var på jakt etter Sveggatorsken med garn innpå Sveggvika og Ekkilsøya, men det på land ser ut at noen lager røyatorsk for harde livet.
ekk_liten_kar
Magnis Karlsen(foran) fikk være med bestefar Oddvar Karlsen å dra garn, men det var svart hav i dag. Ferskfisken ble dog reddet innpå vika, men slamdumpingen etter mudringen av Sveggesundet og dumpingen av dette bortmed Galtå, ble det ikke bedre sveggatorskfiske av , ble det sagt.
ekk_soenner_to
Ungdommene var med far og dra garna i dag de også. F.v Frank Jøran Karlsen og broren Leif Eirik. Ikke alle får oppleve noe slikt i dagens samfunn.

 

ekk_sund_fint

 

Det er flott her ved innseiling mot sundet inn til Ekkilsøyvika. Klar sjø og hvit sandbunn.
ekk_oppdrett
Oppdrettsanleggene er stor-næring inne i fjordene her. Oppdrett på sørsida av Ekkilsøya.
ekk_sjark_orange
Sjarken "Gården" setter garn i havblikk inne i sundene sør for Kirkevågen på Bremsnes.
ekk__maleri
Det ligner et maleri dette her.Motivet er fra sundet sørover mot Hendavika og Fårøya på Averøya. Slikt har vi det rett utafor byen. Rene medisinen unna motorer og støy.

 

ekk_tjeld_2

 

Tjelden er kommet, men er litt sky og stikker av når vi nærmer oss.

 

ekk_pioneer

 

"Sy øiain" er det livskraftige samfunn. Flere store fiskemottak, verft og opplegg for turisme. "Ronja Pioner" , en stor brønnbåt fra Ålesund, har ligget på verftet her for noe teknisk en stund.
ekk_hestskjaer
Berømmelige Hestskjær Fyr utenfor Averøya. Her står det på når det er uvær, og mang en tragedie har skjedd på havet utenfor her i nyere tid. Sikkert også i eldre dager under seil-tiden.

 

ekk_hilda_wilson
En Wilson båt siger forbi lumske Hilda-skjærenen utenfor øksenvågen nå i kveldningen mandag.

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her