cem_lite.jpgBygutt skipper Sementbåten "Cemstar" var innom i dag og losset sement på Vikan Betong. Skipperen ombord er fra byen (opprinnelig  fra Grip) og heter Roger Schjølberg. Han vanket mye sammen med oss undommer her ute i Brunsvika og Myra i 1970 årene, men flyttet til Kragerø i 1977.
cem_1.jpg
Roger Schjølberg ombord på brua på det 130 meter lange skipet sitt. -Vi henter sement både i Brevik på Østlandet og Kjøpsvik i Nordland. Videre nå skal vi til Molde og Sunnmøre, etterpå blir det jul hjemme, sier han til BN ,og ber oss hilse til hele gjengen fra tiden ute i Myra.
cem_2.jpg
Mannskapet kobler losseslangen på Vikanholmen. Det brukes trykkluft til å føre sementen opp i den store siloen vi ser i bakgrunnen.
cem_3.jpg
Bilde fra brua. Dert er rederiet Klaveness som eier båten. Det er 15 mann ombord; to norske offiserer og 13 filippinere. Farten er både i Norge og utlandet med sement.
cem_4.jpg
Innimellom blir det litt fiske også. Her har en av mannskapet fått en stor torsk. Roger Schjølberg sier han har 50 kilo filet klar til å bringe med seg hjem til jul. Faktisk fisket de helt ute på Trænabanken en gang også, og der var det fisk å få.
Se skipet utenfor Atlanterhavsveien