ritt_lite JP Clausen

Rita Engedalen,Morten Omlid og Knut Hem spiller på JP Clausen lørdag 7. november.
ritt_1_bn



RITA ENGEDALEN m/ trio

Rita Engedalen, Morten Omlid og Knut Hem.

Lørdag 7. November, på JP Clausen, vil Rita opptre med sin faste trio bestående av Morten Omlid og Knut Hem.

Morten Omlid fikk bluesprisen i 2007, noe som er en meget høythengende pris, og deles ut en gang i året, under Notodden Bluesfestival. Han har markert seg gjennom en årrekke, og er en meget anerkjent gitarist i bluesmiljøet.

Knut Hem spiller fast med Reidar Larsen og Øystein Sunde. En meget anerkjent mann som også tidligere har samarbeidet med avdøde Kristin Berglund. En kvinne som også var preget av kvinnens plass innen bluesen.

Denne kvelden vil han spille Dobro og Perkusjon. Dette vil garantert bli et friskt og variert show med alt fra blues, rock og mer akustiske låter, fra Ritas konsept ”Kvinner i Blues”.
Med denne kombinasjonen av Ritas flotte stemme, gode utøvere og variert musikk er det ikke vanskelig å garantere at dette blir en kanonbra konsertopplevelse.

”Plateartisten, Spellemannprisvinneren og liveartisten”, som med sin unike stemme ikke slutter å imponere et stadig større publikum.

Rita Engedalen, lanserte albumet ”Heaven Aint Ready For Me Yet” i 2006. For denne utgivelsen mottok Rita en velfortjent Spellemannpris for beste bluesalbum dette året. Dette er en CD som inneholder en solid miks av amerikansk blues og rootsmusikk fra områder som ikke er altfor kjent for det store publikum. Rita tar oss med på en musikalsk reise i de amerikanske sørstatene. Denne reisen går helst utenfor de travle og trafikkerte motorveiene. Hun tar oss med på støvete landeveier i områder som Appalachene og Mississippi Delta, med det spennende Hill Country-området i Mississippi som et naturlig musikalsk utgangspunkt. Ritas tekster er dønn ærlige og direkte, og er ofte basert på opplevelser fra hennes eget liv.
I etterkant av denne utgivelsen har Rita turnert mye og ofte. Opptreden under årets Sunflower Blues & Gospel Festival i Clarksdale, Mississippi er ett av flere høydepunkter i Ritas karriere.

Rita er en utpreget liveartist som er kjent for sine gode og varierte sceneopptredener. Foruten å gjøre konserter med sitt faste band, som består av det ypperste innen den norske blueselite, gjør hun også akustiske opptredener i en noe mindre setting. Enten med sin faste gitarist Morten Omlid, eller med sangeren og gitaristen Margit Bakken. Sammen med sistnevnte gjør hun ofte opptredener som setter et tydelig fokus på kvinnennes rolle i bluesen. Dette med å gi kvinnene sin rettmessige plass i blueshistorien er noe som er svært viktig for Rita. Hun er også meget kjent for sitt engasjement innen ”Kvinner i Blues”, hvor hun tar for seg kvinners kamp om retten til å spille blues.

Dette vil vi også få høre under kveldens konsert, og selv om Margit Bakken ikke er med Rita denne gangen, klarer hun dette meget godt sammen med Knut og Morten.

Hun opptrådte med konseptet ”Damer i Blues” under årets Notodden Bluesfestival, og det var dette som fikk Bluesmann til å få opp øynene for denne artisten. Selv om jeg har kjent til Rita i mange ar, var det hennes engasjement sammen med tidligere nevnte Kristin Berglund jeg møtte henne musikalsk. Kristin var en meget god venninne av meg, og var også meget engasjert av kvinners plass innen bluesen. Dette er noe som også opptar undertegnede, og som har gitt eg en dypere forståelse for utrykket blues.

Rita Engedalen er en av våre altfor få kvinnelige bluesartister. Hun har turnert i årevis med sin countryhill blues sterkt inspirert av sine amerikanske kvinnelige bluessøstre. Nå avdøde Jessie Mae Hill fra Mississippi er en av hennes store musikalske forbilder og hun møtte også Jessie i hennes hjem. Rita Engdalen er beæret med Spelemannsprisen.

Hun er på mange måter en komplett artist med en utsøkt stemme, klare meninger og et spennende musikalsk uttrykk!