sgg_zzzzSG Metallteknikk A/S


Det er bare å glemme tommestokk og blikksaks. Har du trodd det går an at en maskin stanser ut et foto i rustritt stål ?  I dag var BN  innom SG Metallteknikk A/S på industriområdet på Rødsand på Averøya. Her finnes som eneste bedrift her i området en mega-avansert datastyrt kutte og skjærerobot for alle typer blikk. Vi ble imponert over mulighetene her; egentlig er alt mulig på denne maskinen, sier Svein Gunnar Greger til BN idet han viser oss rundt .
sgg_1
Svein Gunnar Greger begynte i blikkenslagerbransjen rundt 1979. Etter mange år startet han sin egen bedrift i 1996 på Averøy. Her foran den svære avanserte maskinen som kan stanse ut profiler fra opptil 5 mm rustfritt og 8 mm stål. I handa har han en figur fra en kjent tegneseriefigur som maskinen har stanset ut.
sgg_3
Her eksempler på hva som er produsert inne i dette maskinsystemet. I tillegg kommer selvsagt større ting som kapsling ombord i skip, pipehatter og mye mer.

sgg_4
Svein Gunnar Greger viser fram innredninger til en arbeidsbil som er skreddersydd etter kundens tegninger. Maskinen mates også med hvor skruhullene skal stå fra en bærbar datamaskin som kobles til .Det er Jan Steinar Engeli Johansen som driver her nå; ungdommen får ta over, sier Greger. Men i dag var det kommunestyremøte og han måtte dit.
sgg_5
De ansatte holdt på å montere en verktøyslipemaskin til kutteroboten i dag. SG Metallteknikk har 6 ansatte, der flere er fra Polen og har kjøpt seg hus på Averøya. Firmaet er meget fornøyd med arbeistokken får vi vite.
sgg_2
Fra den moderne og ganske nye hallen på Rødsand. Her finnes alt innen blikkenslagerfaget; sikkert også teip, tusj og guffe for spiro-rør(intern den). Flott og ryddig bedrift med høyt teknologisk nivå.
hafen_1
Vi tar med at blikkenslagerarbeidet på Nordmørsterminalen ble utført av SG Metallteknikk fra Averøya.