nfd_zz

Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre - pressemelding

Det Nordenfjeldske Dampskibsselskab – gjennom 150 år

Torsdag  kveld kl.19 (dørene stenges da) inviterer Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre til møte i festsalen i Odd Fellow-bygget, Hauggt. 20. Møtet er åpent for alle og det er fri adgang.

Foreningen har vært så heldig å få Gaute Myhre som kåsør denne kvelden. Som ingressen indikerer, vil han ta for seg Det Nordenfjeldske Dampskibsselskab (NFDS), rederiet som gjennom 150 år var en mektig aktør i Trondheims næringsliv og en viktig del av byens sjøfartshistorie. Myhre, som har innehatt en rekke lederstillinger innen shipping- og transportbedrifter, har også en 15 års lang karriere bak seg i NFDS.

Myhre har kalt sitt kåseri ”Et internasjonalt stykke sjøfartshistorie”, og han vil ta for seg de forskjellige sider ved dette en gang så mektige rederiet.

Selskapet, som uten tvil har vært det viktigste i Trondheims historie, har hatt sine opp- og nedturer. Fra etableringen av rederiet, med en liten hjuldamper som første fartøy, via en meget allsidig virksomhet som resulterte i mange gode og interessante arbeidsplasser både til sjøs og på land, ble selskapet på 1980-tallet gjenstand for en avvikling som tjente ”slakterne” til liten ære.

Rederiet er ikke avgått ved døden, men i hvilken form vil det ha i fortsettelsen?

Denne kvelden vil bli spennende. Vi ser fram til hva Gaute Myhre har å fortelle.
nfd_2
Nordenfjeldske sine skip. Hurtigrute og "Royal Viking Sky"i bakgrunnen var også i NFDS sin eie en periode. (Foto: Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre)
cruss_1
"Royal Viking Sky" seiler nå for Fred Olsen under navnet "Boudicca" ifølge en av kommentarene. Her på vei inn til Kristiansund ved et tidligere besøk.