doen_zzz

På Arnulf Øverlands Galleri presenterte Kjell Dønheim sin bok om kristiansundsflåten på de sju hav 1720-1920. Dønheim har gått grundig til verks og innhentet dokumentasjon over store deler av kloden. Mange har gitt en hjelpende hånd der kan nevnes Stein Sættem, Sissel Engvig, avdøde Ole Didriksen samt Skipperforeningen, Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre og Sparebank 1 Nordvest på sponsorsiden. Holm grafiske har produsert boken som er på nærmere 400 sider.
doen_2
Riktig mange hadde kommet for å høre på Kjell Dønheims presentasjon av boka.
doen_1_b
Leder i Kristiansund Skipperforening, Magne Grav 8t.v) overrekker en skute i glass til forfatter Kjell Dønheim. Skuten er det Asbjørn Hansen som hadde laget.
doen_1
Kjell Dønheim signerte bøker etter presentasjonen. I midten eldste datter Inger Karin Dønheim og kona Sølvi som i høyeste grad har fått føling med hva 7 års opplegg med å skrive bok betyr.
doen_1825
Mye rart fra skutetiden her og der i de nordmørske kjellere og loft konstaterer Kjell Dønheim. Skuten her, "Familiens Haab" har tilhørt Anton Monge (t.h) sin oldefar i 1825. Opprinnelig er den fra 1791.
doen_7
På boklansering. Laila Mclaren , Håkon Bloch som kjøpte to, og Svein Erik Eiken samboer med dama her. De har bosatt seg på Hitra.
doen_5
Det er bare å ta av seg hatten for Kjell Dønheim ex maskinsjef og ingeniør innen norsk skipsnæring som har fått den kristiansundske sjøfart 1720-1920 mellom to permer. Etter så mange år med studier, blir det sikkert litt tomrom og ettertanke når det hele er over. Vi så han var litt rørt da han fikk en fin takketale og blomster fra varaordfører Maritta Ohrstrand i dag. Bra jobba Kjell. Bildet er fra en bark på størrelse med den store kristiansundske "Eline" på 1269 brt som havarerte ved Hjeltefjorden 30.januar 1912 og 11 mann omkom. Dette er forøvrig omtalt i den nye boken. (Foto utlånt av Einar Iversen)
doen_9el
Det var en mengde tragedier med seilskip fra Kristiansund. Her restene og spantene av "Eline" på 1269brt som ligger sørpå Vestlandet etter havariet 1912 i januar. (Foto: Ukjent)