Litt bil sånn i farten. I dag kom vi over litt ytterligheter av kjøretøy oppe på flyplassen. Først og fremst en gammel englender fra Morris-fabrikken.
aus 1
Svein Hauknes som jobbet her i havaritjenesten i Avinor i mange år, har vært i Sverige og kjøpt seg denne flotte Morris 8 fra 1946. En perle av en veteran. Morris fabrikkene gikk inn i British Leyland i 1968 sammen med flere merker.
aus 2
Det var til og  med opptrekkbar grammofon fra 1946 med. Svein Hauknes spiller her Harry Brandelius 78 plater. I typisk engelsk konservativ stil har grammofonen samme farger som bilen.
aus 3 kopi
Med en sveiv kunne frontruta åpnes, og innfelt "sideblinklysanordningen"  Svein Hauknes sier han har alltid ønsket seg en skikkelig veteranbil, og han var og hentet den selv med bilhenger i Sverige. Prisen var normal, og har er godt fornøyd. Kollega Edvin Leren var her borte for å se på Morrisen.
aus 4
Herlig engelsk med koffert bakpå. Motoren er en liten 4 sylindret sideventilert på 918 ccm3.  I morgen skal Hauknes på trafikkstasjonen for å registrere bilen, og han var litt usikker på om det ble forlangt bilbelter.
aus 5
Her er motstykket til Morris 8 også på flyplassen, og også British Leyland. Land Rover Range Rover Evoque. Tror ingen slike går her i byen. Prislapp fra 570.000 kroner.  En litt flott SUV da.
aus 6
Denne har iallefall averøyinger fått sansen for. Nissan Leaf elektrisk med kjørelengde før lading maksimalt 160 km. Dermed passer den perfekt sier Stein Sandvik fra Seivågen i Sveggen. 3 derfra kjøpte slik bil samtidig, og det spares 30.000,- bare i tunnelbetaling pr. år har han beregnet. Kjøring med denne koster 1,- krone i forhold til dieselbil i denne størrelse som det koster 10,- kroner å kjøre. Alle i familien liker bilen som helt uten motorlyd suser av sted i lag med annen trafikk.