2578

Det er mye hjort i Kristiansund, spesielt på Nordlandet. De begynner å bli mer og mer vant til mennesker og en kan komme ganske nær innpå dem. Bildene i denne artikkelen er tatt av Steinar Melby, ved Dale Barnehage i Dalelia i Kristiansund. 

Det er spennende å få dyrelivet så tett innpå, men vi må huske på at vi har med ville dyr å gjøre. I går så vi en historie på VG-nett om en 5 år gammel gutt som trodde han kunne gå bort å klappe hjorten. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10065639. Hvis vi ønsker å ha disse dyra så tett innpå oss er det viktig at vi respekterer dyra og forteller våre unge at man ikke skal komme dem så nær at de føler seg truet. Dette er IKKE kjæledyr.

Hjorten tramper gjerne i bakken med den ene foten når den mener du er nærme nok. Føler den seg truet vil den i de fleste tilfeller ta til flukt men den kan bite, stange og kanskje det farligste, reise seg på bakbena og slå med forbeina. Hold avstand og ikke stress dyra. Da får de kanskje være i fred for Viltnemnda også.

 

2564
Foto: Steinar Melby
2603
Foto: Steinar Melby
2621
Foto: Steinar Melby