Den 9.juni blir Atlanterhavsveien mellom Eide og Averøya offisielt åpnet som nasjonal turistvei. Veien ble åpnet i 1989, og var egentlig bare en fastlandsforbindelse for Averøya. Senere har turisttrafikken hit gått til himmels. Det er kun 18 vegstrekninger  i norges land som er betegnet nasjonal turisvei. Etter at det ble ordnede forhold for de mange fiskerne på bruene i Hulvågen, har turiststrømmen økt ytterligere.
ahv 9 23
Atlanterhavsveien blir nasjonal turistvei 9.juni. Her fra løpet oppkalt etter veistrekningen som trolig har vært arrangert siden åpningen. Løpet går fra Kårvåg til Bryn stadion.
ah9 1
Det er enorme kontraster på dette veianlegget. De fleste tusener av turister får ikke oppleve veianlegget i uvær, men mange kommer fra regionene rundt når det stormer som verst.
ahv 9  145
Dessverre blir det åpning av AH veien som nasjonal turistvei uten at dette vraket er fjernet. Kystverket arbeider med saken, slik de har gjort siden 1989 da båten kom hit.  Det mangler også plasser for tømming av de tusener av bobiler som ferdes her. Egentlig en skandale.