Nordic Light vil med dette takke for nok en strålende festival! Det har tatt tid å lande etter uker med høyt adrenalin-nivå, det er mange inntrykk å fordøye og nye vennskap som skal pleies. Vi kan takke TwiT TV og Boinx TV for world wide broadcasting i form av web tv og streaming. Og, kanskje vil det bære frukter til neste år i form av enda større oppslutning rundt festivalen? Vi håper på det, for besøkstallene i år viste 17 % færre enn året før. Det er fortsatt gode tall for oss, men neste år skal vi jobbe mot at de 17 % kommer i vår favør.
nle 2

Konseptet Ansikt til Ansikt er tenkt å være et tilbud spesielt tilrettelagt for lokalbefolkningen. I år ble det en ny vri, med fotografisk innhold, og av og med festivalens gjester. Det var færre folk på de arrangementene, så vi tar hintet. Neste år er vi tilbake til det opprinnelige, med gjester av annen karakter enn fotografi, og som kan appellere til et større publikum.

Vi håper også at vi fremover kan få med oss enda flere av fotostudentene rundt om i landet. Noe av det fotografene trekker frem som helt spesielt med Nordic Light er nettopp møtene med energiske, nysgjerrige, unge mennesker i startgropen på sin fotografiske karriere.

Workshops hele året

Fremover nå vil vi fokusere på å videreutvikle Nordic Light - House of Photography; åpne helårsgalleri og fylle huset med fotografiske aktiviteter for folk i alle aldre. Vi skal samarbeide med Toppidrettsveka og NM Triathlon Sprint, og arrangere sports workshop 21. – 24. juni midt i smørøyet av arrangementet. Det blir også plaske-workshop for barn 30. juni og Workshop Maraton 26. – 30. september med 15 workshop på fem dager.

Programmet er ikke helt spikret, men det er i alle fall klart at det blir hjertelige gjensyn med Magnar Fjørtoft (Nordic Light 2011), superbloggeren Julie Grahame (Nordic Light 2012), og mest sannsynlig RAX, Ragnar Axelsson (Nordic Light 2011).  

I tillegg legger vi opp til to workshop som skal arrangeres langt utenfor Nordmøres grenser. 19. – 26. september tar vi med kursdeltagere til Kenya, og i januar 2013 blir det for andre gang workshop på Cuba.

Mer om workshopene kan du lese på http://www.nle.no/workshops .

De to siste opptakene fra TwiT TV finner du på (http://www.nle.no/blog/2012/5/23/twit-photo-nordic-light-part-1.html  og http://www.nle.no/blog/2012/5/30/twit-photo-nordic-light-part-2.html,  der Leo Laporte og Catherine Hall deler sin begeistring for Nordic Light, og dessuten intervjuene med Mary Ellen Mark, Greg Gorman, Morten Krogvold, James Mollison, Bruce Davidson og Robert Pledge.

Nordic Lights gode hjelpere                                                                                                                                                                                                                                                                      Vi har mange frivilllige som trofast står på for å stable festivalen på beina. En stor takk til alle dere som bidro i år! Vi er stadig på jakt etter flere, så hvis du har lyst til å representere Nordic Light ved neste års festival 23. – 27. april 2013, så er du velkommen til å ta kontakt.

God sommer ønskes dere alle fra  oss i Nordic Light