Tekst/ foto: Knut Kristiansen

Her er et bildet som viser at klokken fremdeles sto montert på veggen til Grand Hotel mens hotellet brant, da det blir nevnt i TK en teori om at Soleim demonterte uret før byen ble bombet.

Grunnen til at klokken til Soleim står montert på veggen til Grand Hotel er at Peder Soleims 2 sønner hadde urmaker forretning i et lokale i første etasje av Grand Hotel og denne klokken var noe av butikkens reklame på Grand veggen. Peder Soleim startet opp som urmaker i Kristiansund i 1864 og overførte butikken til sine 2 sønner rundt 1900, og dette var en av de eldste håndverker butikkene i Kristiansund til den ble avviklet for noen år siden av Jon Cato Soleim. Det skal ha vært noen klokker til som P.Solheim har montert i byen. I følge en gammel bok fra Kristiansund : Er det ham der har opsat taarnuhrene i den nye kirke, samt i Børsbygningen.  Fra John Kuløy : Det fantes ei lignende klokke et sted i Wien, Østerrike. Pratet med folk i "bynoss" idag , som fortalte dette. Kan klokka være importert derfra,- eller fått lage en kopi???

Vet dere noe om det ?

 

hotel

Klokken ble ikke tatt ned før eller under bombardementet av sentrum. Her står den utenfor Grand i 1940 etter brannen. Hvis noen lurer på mannen i forgrunnen, så er det ikke mobiltelefon han snakker i.