Nettbuss Møre AS og Nettbuss Trøndelag AS fusjoneres til et selskap fra 1. januar 2013.

Det nye selskapet vil ha navnet Nettbuss Midt-Norge AS. Fjord1 Buss Møre som Nettbuss eier 51% av legges inn under det nye selskapet.Selskapet skal ledes av adm.direktør Snorre Fridén Furberg. Hallstein Lillevik blir regiondirektør Møre og Magne Hetle fortsetter som adm.direktør i Fjord 1 Buss Møre. Nettbuss Midt-Norge AS vil bestå av ca 1200 ansatte, ca 730 busser og ha en årlig omsetning på ca 1,1 mrd kr.

nett 2

Nettbuss  Møre A/S fusjonerer med Nettbuss Trøndelag A/S.

 

Bakgrunnen for dette er ny strategi for Nettbuss konsernet hvor vi fortsetter arbeidet med å bygge et sterkere Nettbuss for å møte den stadig tøffere konkurransen. Fra nyttår vil selskapene i Norge bli organisert i fire robuste regionale enheter, og allerede i september starter vi arbeidet med å etablere en egen salgs- og markedsorganisasjon for alle ekspressbussene.

Etablerer fire robuste enheter

Fra 1. januar 2013 vil vi organisere alle driftselskapene inn i fire regionale selskaper:

 

Nettbuss Midt-Norge

  • Ansvar for driften i Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal
  • Omfatter selskapene Nettbuss Trøndelag, Nettbuss Møre og Fjord1 Buss Møre
  • Ledes av Snorre Friden Furberg

Nettbuss Vest

  • Ansvar for driften i Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland
  • Bygges opp av anbud Bergen Vest (fra Nettbuss Drammen), Nettbuss Nordfjord – Ottadalen, Nettbuss Sogn Billag og Nettbuss Hallingdal Billag
  • Ledes av Idar Sylta

Nettbuss Sør

  • Ansvar for driften i Aust-Agder, Vest-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud
  • Omfatter selskapene Nettbuss Sør, Nettbuss Drammen og Nettbuss Travel Drammen
  • Ledes av Ole Engebret Haugen

Nettbuss Øst

  • Ansvar for driften i Oslo, Akershus, Oppland, Hedmark og Østfold
  • Omfatter selskapene Nettbuss Øst, Nettbuss Østfold og Borg Buss
  • Ledes av Øivind Leet

 

Hvorfor gjør vi dette?

Større og mer robuste selskaper gjør oss mindre sårbare i forhold til å miste viktig kompetanse i en anbudsverden. Gjennom denne organisasjonsendringen kan vi bygge og dele kompetanse på en bedre måte og etablere felles strukturer og standardiserte systemer. Dermed kan våre ledere konsentrere seg om det viktigste, nemlig kunder og ansatte.

Nettbuss har hatt suksess med ekspressbuss, både med TIMEkspressen og Bus4You. For å lykkes i den tøffe konkurransen med den satsingen vi skal i gang med, er innsats og kompetanse innenfor internettsalg og markedsføring helt avgjørende. Vi ser av erfaring (bl.a fra Sverige) at vi lykkes bedre når vi har egne folk som har dette som sitt eneste fokus.

 Satser på ekspressbuss

Vi har besluttet å starte utfasing av våre ruter fra NOR-WAY fra sommeren 2013. For å lykkes med denne satsingen kreves det betydelig innsats for bedre nettsalg, mer offensiv markedsføring og mer attraktive produkter. Derfor etablerer vi nå en egen prosjekt-organisasjon som vil få ansvar for salg og markedsføring av alle ekspressbussene, også alle TIMEkspress linjene. Driften skal fortsatt ligge ute i de lokale selskapene.

 

For ytterligere informasjon kan Hallstein Lillevik kontaktes på telefon 911 97 802.

  www.nettbuss.no

 Om Nettbuss

Nettbuss er et av Nordens ledende busselskap med virksomhet i Norge, Sverige og Danmark. Konsernet fraktet 126 millioner passasjerer i 2011, omsatte for kr 4,9 milliarder og har 7000 medarbeidere. Nettbuss er et heleid datterselskap av NSB. Selskapet startet sin virksomhet i 1925, men vi kan spore våre aner tilbake til den første bussruta i Norge på Møre i 1908.

nett 1

Fra tiden Kristiansund Frei billag rådde grunnen her i Kristiansund rundt 1970.