Berømtheter jeg har møtt på min vei; del II.: «En av byens store sønner.»

  Det har nå i flere år vært gode tider for healing, engleskoler, sjamaner med trommehelberedelse og syngeboller, samt salg av alternative medikamenter for selvmedisinering. Synske venner ordner ting via nettet, der fornuftige mennesker med ansvar i samfunnet tømmer i seg urtedrikker med etterlengtede egenskaper.

  Nå skal det allerede her sies at jeg er aldeles kunnskapsløs om slikt, og det har jeg også tenkt å være for fremtiden. Men det er et snedig element i dette som jeg ønsker å få poengtert. Det er nemlig én enkeltstående person som tidlig ble den største av dem alle, en fanebærer, og godt på vei enerådende skaper av denne kulturen. – Og han kom fra Kristiansund.

  Enig eller ikke enig, liker eller ikke liker, på grunn av hans betydning for den alternative helberedelseskultusen, så vil lokalhistorien måtte gi ham både en plass når neste bind av Kristiansunds historie skal skrives, og kanskje en verdig byste et sted under parkens lønnetrær. Jeg taler her om ingen mindre enn selveste Mirakel-Jensen.
mir 2
Jørn Aasprong og Per Einar Jensen, selveste omtalte  Mirakel-Jensen på kaia for en stund tilbake.
 

Jeg kjenner ikke oppskriften, men det er tydelig at det også her er om å gjøre å holde seg godt orientert om hva som foregår der langt ute på prærien. Når den unge Mirakel-Jensen på 60-tallet kom glidende opp Langveien i sin glitrende Am-car limousin med 8-spors kassettspiller der musikkassettene var på størrelse med cheese-burgere, da var det et stykke Alabama som åpenbarte seg for Europa’s etterkrigsgenerasjon iført topplue og beksømsko inne på fortauet. Gaten var ennå ikke deres tumleplass annet enn som regnvåte syklister.

  At Per Einar Jensens lengtende og urolige sjel ikke fant hva han søkte i Den Norske Kirke, det brukte han ikke nevneverdig tid på å erkjenne. Og den gang var Pinsemenigheten det heftigste alternativ. Det å møte Åge Samuelsen fra Skien, en norgesmester i vekkelser og helbredelser og syner, og den beste lærer og inspirator for en som ville mye i denne sub-verden, det var også en nyttig byggestein å ta vare på. Så startet menigheten Maran Ata. Dernest fulgte splid på splid. Det ble Vekkeropet Maran Ata, og Nye Vekkeropet Maran Ata. Til sist sto Åge Samuelsen og Mirakel-Jensen egenhendig isolert og utstøtt fra alt organisasjonsliv, og helt til slutt så gikk det som det måtte gå, Mirakel-Jensen ble et nummer for stor for Åge, så derfor vendte han tilbake til Kristiansund der han sto mutters alene nede i Skolegata og med ropende røst advarte folkemengden om å passe seg, da alle var falske lærere som villedet enhver like ut i fortapelsen. Og dette var på 70-tallet.

 
Som ut fra fremtiden sto han der, dog noe narraktig for mange, som den eneste og fikset fotballkamper gjennom bønn, og ellers fjernet forskjellige sykdommer via telefonen. Dette var sterk kost på den tid da det ikke engang var kommet så mye som en skvett askeavkok. Men Mirakel-Jensen ble kjent som en trivelig kar som hjalp mange mennesker i en vanskelig hverdag, og han har holdt sine hender hevet til velsignelse og helbredelse over så mange trengende, at han til slutt ble aldeles utslitt i skulder og nakke i så stor grad at det var å oppfatte som en yrkesskade som han følgelig fikk uføretrygd for, en sjelden årsak til livsopphold fra det offentlige, kan man si.

Men oppholdet her hjemme skulle heller ikke vare lenge da en liten slarveby på Vestlandet ikke har det nødvendige format. Norge ble knapt stort nok, og dette medførte mange reisedager rundt omkring i verden. For tiden handler det om massemøter i Kenya, Pakistan og India, og særlig i India er Mirakel-Jensen stor. Og selvsagt heter ikke Per Einar Jensen noe slikt som Mirakel-Jensen når han er på konferanser i London. Apostle Prophet, Senior Pastor Dr. and President & founder on Miracle Jensen Healing Ministries org. – Og bilparken er stor og glitrende. Mirakel-Jensen er global på øverste hylle.

 

Det er meg bekjent ikke mange som har hatt besøk av selveste erkeengelen Gabriel. Vi vet fra vårt juleevangelium at jomfru Maria møtte Gabriel, og om lag 500 år senere sies det at også profeten Muhammed møtte det samme himmelske selebre åndsvesen. Så, endelig, 1500 år senere, så står altså Mirakel-Jensen fra Strandgata for tur. Og hvem vet? Kanskje er det derfor at alle andre driver på og tuller med litt aromaterapi nede i kjellerstua i sitt hjemlige boligfelt mens Apostle Dr. Per Jensen mottar audiens i en hotellsuite i Nairobi.

  Man kan si hva man vil, men ingen innen healing og new age har evnet å personifisere dette konglomeratet av rørsler med sin signatur og profil, og således fått «skikkelig dreis» på dette, som Mirakel-Jensen. The one and only; byen har fostret en Elvis innen sitt felt, og det er ikke småtterier hvor omspennende dette felt er. At Mirakel-Jensen har noen nådegaver som varme hender, ja vel, man er da ikke på toppen uten å kunne vise til et eller annet.

  Uten sammenligning for øvrig: For Gange-Rolf ble Bremsnes på Averøy alt for smått, da det ikke var noe mindre enn Normandie som måtte til. Og heller ikke Gange-Rolf har fått noen bautastein i sitt barndoms rike. – Her har kanskje Gomalandets Venner en jobb å gjøre.

  Per Ingvar Risholm    

MIRAKELJENSEN.COM