Sykehusstriden bølger fram og tilbake. En dag er romsdalingene smørblid og nedtur i Kristiansund. Neste dag er det omvendt. Nå landet Helse Møre på felleshospital på strekningen Frei-Krifast-Hjelset innerst i Fannefjorden ved Molde. Hjelset kan være utsatt ved eventuell flodbølge fra et ustabilt fjell på Otterøya. Som det står i en rapport fra Norges Geotekniske institutt: Oppstadhornet i Møre og Romsdal har en ustabil fjellside som i verste fall kan rase ned i Moldefjorden og forårsake høye bølger mot Molde sentrum. Risikoen for flodbølger ble tatt med i vurderingene da Nye Molde sykehus skulle planlegges fordi konsekvensene med et slikt bygg er så store.
Hjel
Analyse av mulige bølgehøyder viste at både Lergrovik og Hjelset i verste fall kan bli rammet av 15 til 18 meter høye bølger. Det ble deretter vedtatt at sykehuset skulle bygges på en tomt ved Eikrem, høyere enn de estimerte bølgehøydene.
opst
Oppstadhornet er et 737 meter høyt fjell på Otrøya i Midsund kommune i Møre og Romsdal, snaue to mil vest for Molde sentrum. Kartlegginger gjennomført av NGU, NGI og fylkesgeologen i Møre og Romsdal har vist at et enormt flak med ca 20 millioner kubikkmeter stein sklir langsomt nedover fjellsiden .NGI kom til at området Hjelset i verste fall kunne bli rammet av opptil 18 meter høye bølger, dersom et skred med 35 millioner kubikkmeter stein landet i fjorden. Et skred på 20 millioner m3 kan gi opphav til 16 meter høye bølger. Ved Lergrovik kan bølgene bli opptil 15 meter høye, mens den vedtatte plasseringen av sykehuset ved Eikrem ligger trygt. NGI RAPPORT OM SYKEHUSPLASSERING