Human_Etisk Forbund ( HEF)har plassert ut en Tenkebenk på pynten foran Kringsjå sykehjem, og oppfordrer alle til ta omveien dit for å nyte den flotte utsikten og la tankene flyte. Berit Jørgenvåg, Sverre Støren og Marit Mathisen plasserte ut og innviet benken i nydelig høstvær torsdag.
«Mange opplever tidspress og jag i hverdagen. Vi er også preget av et konstant behov for å være oppdatert og tilgjengelig for omverden på smarttelefon og nettbrett. Alle har godt av å skru ned tempoet av og til, og gi plass til tankene» sier Berit Jørgenvåg
benk

Tenkebenken utenfor Kringsjå Sykehjem. Intet å utsette på utsikten utover fagre Nordmøre. ( Foto: Human Etisk Forbund Kristiansund)

«Kanskje du vil kombinere det med en tur på havstien, gi plass til både tanken og trimmen» sier Sverre Støren «Nødvendig tillatelse fra parksjef Tore Aukan i Kristiansund kommune. Vi må nok vurdere å sikre den før vinterstormene, den står utsatt for vinden her fremme.»
I en undersøkelse HEF nylig gjennomførte, svarer 34 prosent at de daglig tenker over livets store spørsmål. Samtidig mener nesten to av tre at det er viktig å være tilgjengelig og oppdatert – og være på nett. Det er forskjellig hvor og hvordan folk tenker best. Noen funderer over livets store spørsmål med musikk i øret på en fullstappet buss, mens andre trenger ro og fred for å gi plass til tankene. Men begge gruppene vil nok sette pris på den flotte utsikten.
bhenk 3
Berit Jørgenvåg i HEF prøvesitter benken foreningen har satt ut. 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her