Maskinstigen til brannvesenet er i bruk her og der. Noen ganger blir den rekvirert av private firmaer siden den rger rundt 30 meter opp i høyden, men det er kommet endel private lifter i de sener år som også går ganske høyt til værs. Denne stigebilen ble bråinnkjøpt, vi tipper rundt 1999, da den gamle fra 1977 hadde rustskader inne i utskyvsstigen. Det ble ikke tid å innhente anbud, så det gikk kanskje mye penger tapt der. 
ruthnan

Oppdrag for stigebilen i går i grana i Langveien. Brannvesenet er pålagt i brannloven å ha en slik maskinstige i og redningsvei for  særskilte høye bygninger i kommunen.
ruthman 1994

Den forrige maskinstige på test for å se om den rakk opp til etasjen på Rica-hotellet i Storgata. Denne var innkjøpt i 1977, og var en Mercedes med Metz stigeutstyr. Den enda eldre stigebil fra 1949, en GMC er bevart i brannmuseet.
ruthman 1987
I 1987 reddes folk ut av tårnet på Jordfaldgården i siste liten av brannkonstabel Wiggo Langhelle i maskinstigen. En dramatisk brann som var påsatt. ( Film dagen etter under)