Det er ikke lite arbeid som skal til for at fergen "Kvaløy" får slippe ut på sjøen igjen på KM i Vågen. Skader skal repareres, og mye skal skiftes ut av utstyr ombord i det faktisk ganske så nye fartøyet.
kal 2
Blandt annet skal fergen få kraftigere stålfender langs skipssiden overvanns, og det foregår utskifting av skadde plater etter sammenstøt med kai her og der på skroget.
kal 1
Her på babord side foran var det så store skader at ny plate måtte settes inn. Sidepropellen foran var for liten, og ny og kraftigere skal monteres. Også strømaggregatet er heist ut og nytt er ankommet .I den forbindelse må det strekkes nye kabler gjennom kriker og kroker på fergen, noe som er en tidkrevende operasjon.Innredningen må fjernes når ny fender skal sveises på.
kal 3
Her den nye og større sidepropellen med sjakt som skal inn i baugen. F.v Nils Stenersen,Gunnar Marthinussen og Odd Marthinussen som holdt på å forberde dette.
kal 4
31. januar slet denne lekteren seg under arbeidet på Kanestraum fergekai. KM har skiftet ut mange ødelagte plater her i denne forbindelse.