9 av 10 nordmenn har ikke avtalt med sine nærmeste hvor de skal møtes utenfor boligen hvis det begynner å brenne, i følge en fersk undersøkelse. Familiens brannrutiner og brannøvelser i hjemmet blir hovedtema når brannstasjoner over hele landet åpner portene for publikum under Brannvernuka 17.-23. september.
- Aller flinkest er de som faktisk gjennomfører brannøvelser i eget hjem. Av disse er det nesten halvparten som har et fast møtested utenfor boligen. Dette viser hvor viktig det er å øve, sier Kaj Ove Myran i Averøy Brannvesen.
brannstasjon averøybn
Stasjonen på Averøya er ganske ny, og ble innviet for et par-tre år tilbake.
  - Barna har brannøvelser i barnehagen og på skolen, mens mange voksne har jevnlig øvelser på jobb. Men det er hjemme vi oppholder oss mesteparten av døgnet, og det er der brannfaren er desidert størst. Derfor burde det være opplagt at vi har brannøvelser hjemme også, sier Kaj Ove Myran, og oppfordrer særlig alle barnefamilier til å bli med på den nasjonale brannøvelsen.
Brannstasjonenes åpen dag er lagt opp som en familieaktivitet. Her får barn og voksne opplæring i hvordan de kan sikre hjemmet mot brann. Konkurranser, slokkedemonstrasjoner og prøvesitting i brannbiler er noe av det man kan oppleve. Vi har også 2 biler som vi vil demonstrere hvordan vi klipper bilene og frigjør de skadde. Om været tillater det, vil vi også sette fyr på bilene, for å vise diverse slokkemetoder og midler. Dessuten vil det bli delt ut brannverncapser til barna.
 - Åpen dag på brannstasjonen gir oss en enestående anledning til å komme ut med et viktig brannforebyggende budskap nå som vi går inn i den tiden på året når antall boligbranner vanligvis øker, sier Kaj Ove Myran.
Så møt opp til åpen dag ved Averøy Brannstasjon, Lørdag den 22/9, kl: 10-14.
brannfolk averøy 5
Brannfolka på Averøya ønsker folket i kommunen velkommen til åpen dag lørdag. De skal ha lagt opp til litt forskjellige demonstrasjoner og innspill for både voksne og  barna som er med innom.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her