Skipsfartshistorikerne med første møte i Loennechengården
I kveld er det nok en gang åpent lokale for medlemmene i Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre.
Foreningen samles for første gang til møte i nye lokaler. 125 kvadratmeter med møtesal, bibliotek, kjøkken og kontor tas i bruk. Medlemmene vil nok få et godt inntrykk av de nye lokalene selv om bilder og malerier ennå ikke er komme på plass på veggene.
loenn 2
Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre har flyttet til den ærverdige Loennechengården på Vågekaia, og har sitt første møte der i kveld kl. 19. Her gården rundt 1925. (Foto: Ukjent)

Ørjan Haug, sjøkaptein og lærer ved teknisk fagskole, maritim linje i Kristiansund, holder kveldens minikåseri hvor fokus settes på å gi en innføring av dagens utdanning for framtidige skipsoffiserer. Ørjan Haug har selv sin utdannelse fra daværende Kristiansunds Styrmannsskole og har 37 års erfaring som kaptein i handelsmarinen. I perioden 1995 – 2009 underviste Haug i maritime fag. Som vanlig blir det kaffe og kaker å få.
loen 1
  Her er lokalene hvor styrmenn og kapteiner fikk sin utdannelse ” i gode, gamle dager”. Rett etter krigen var lokalene etablert i en gammel tyskerbrakke på St. Haushaugen. I 1954 var det hele tre styrmannsklasser og en skipperklasse. ”Stinn brakke” førte til at skolen også fikk andre brakker til disposisjon som ble benyttet i undervisningen.