To kvinner vil være i fokus under  åpne møte i Loennechengården torsdag kveld. Først ute er varaordfører Line Hoem som gjør ekstra stas på Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre ved å foreta en offisiell innvielse av de nye 125 m2 store lokalene på gateplan i Vågeveien.   Det ryktes også om overrekkelser av gaver og blomster før kvinne nr. 2 slipper til.
Sissel Engvig er kveldens kåsør. Med utgangspunkt i bilder av gammel årgang blir de frammøtte tatt med på to spennende reiser.  Tilhørighet til byens sjøfartshistorie har kveldens foredragsholder gjennom sin oldefar skipper Oluf Øveraas som seilte over hele verden og eide på slutten av 1890-tallet byens største dampskip: ”Bankchef Fasting”. 
På midten av 1890-tallet reiste hennes farfar Johan O. Engvig fra Hamburg med passasjerdamperen ”Prinz Heinrich”. Målet var Ceylon (Sri Lanka) hvor Johan O. Engvig skulle bestyre det engelsk/franske fotoatlier: A. W. A. Plàteà & Company, Colombo.
neu
"Prinz Heinrich" som Johan O. Engvig reiste med til Ceylon med .

I 1933, mens det i Kristiansund var moratorier, matlapper og nødsarbeid, gikk Sissels far, Jan A. Engvig, opp landgangen til Syd-Amerikalinjens d/s ”Salta” – en eventyrreise til pampasen i Argentina var begynt.
Fortellingene ledsages av en rekke flotte bilder utlånt av Nordmøre museum og fra egen og andres private samlinger.
Sissel Engvig, har tidligere tatt initiativet til og ledet Fotohistorisk forening i  Kristiansund. Nå har hun også tatt initiativ til visning av filmhistoriens ”perler” i regi av Nordic Light.

engvik 1

Her ser vi Sissel Engvigs bestefar, fotografen Johan O. Engvig, sitte bak i en liten båt drevet fram av en dampmaskin. Lokalbefolkningen er sterkt representert for at ”pfiffen” skal få det behagelig. (Foto fra privat album tilhørende Sissel Engvig)
Hennes oldefar Johan K. Engvig startet egen kino i 1908/1909. Hun er arvelig ”belastet” og hadde mange samtaler med sin far Jan A. Engvig om både fotografiets og filmens historiske utviking.   Som vanlig er møtet åpent for alle og det er fri entré.